Laatste nieuws:

DEN HAAG, 22 april 2014 10:15

Technologiebranches en FHI zien mogelijkheden verspilling tegen te gaan en groei te stimuleren

Ontwikkeling en inzet van technologie biedt nog steeds veel potentie om economische en maatschappelijke vooruitgang te boeken. Nederland heeft daarbij een goede positie in het internationale veld die benut kan worden, mits daarbinnen ruimte wordt geboden vooral aan bedrijven die creatief en dynamisch opereren. Dat is de gezamenlijke conclusie die FHI, federatie van technologiebranches samen met een aantal Haagse politici trok tijdens het FHI federatiecongres op 16 april.

Carola Schouten: richtinggevend. (foto: Anne Paul Roukema) '
Carola Schouten: richtinggevend. (foto: Anne Paul Roukema)
1/1

Vooral in de waardeketen van de gezondheidszorg is nog een wereld te winnen, zo bleek ondermeer uit bijdragen van Aad van de Leur van de firma Synthon, Hans Hopmans van zorgverzekeraar Achmea en Willem van den Berg van  investeringsfonds TIIN Capital.

Meer met meer?

Onder het thema ‘Meer met minder' congresseerde FHI in Sociëteit De Witte, pal naast het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Kees Verhoeven van D'66 wil graag ruimte geven aan bedrijven die durven te zeggen ‘nu ga ik het anders doen'. Carola Schouten van de ChristenUnie maakte indruk op de congresgangers uit de technologiebranches door haar afgewogen, maar richtinggevende deelname in de discussie. De overheid moet zijn ding doen, zorgen voor een helder kader en de bedrijven moeten hun verantwoordelijkheid nemen om verspilling te voorkomen of ten minste in te dammen. Het spel moet eerlijk worden gespeeld, zeker in de keten van de gezondheidszorg.

En heel terechte nuance op het thema kwam uit de zaal van ondernemers. Het is niet per se nodig om eerst naar ‘minder' te gaan om uit wat we beschikbaar hebben ‘meer' te realiseren. FHI-voorzitter Eric van Schagen is optimistisch: "We staan nu aan het begin van de vierde golf, na de derde golf van Alvin Toffler waarin technologie onze levens heeft veranderd. De technologie komt nu binnen in de mens. Dat is nu misschien nog angstaanjagend, maar net als eerder zal blijken dat er geen reden is om daar bang van te worden. De mens weet zich steeds aan te passen aan de technologie die beschikbaar komt en doet er zijn voordeel mee."

Beroep op kabinet

Het congres besloot unaniem, inclusief de aanwezige politici, een dringend beroep te doen op het kabinet om prominent zichtbaar aanwezig te zijn bij de grote showcase van de topsectoren later dit jaar, de World of Technology & Science van 30 september tot en met 3 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

Bron: FHI

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden