Laatste nieuws:

JERUSALEM (ISRAëL), 17 april 2014 13:40

Robotprinter rijdt over printpapier (video)

Zuta Labs uit Israël heeft een prototype ontwikkeld van een mobiele printer. Het apparaat is ongeveer zo groot als een pennenbakje en print inkt op papier door fysiek over de pagina te rijden en inkt te printen.

De robotprinter van Zuta Labs'
De robotprinter van Zuta Labs
Rechts
1/2

De meeste draagbare printers zijn niet veel meer dan gekrompen versies van bestaande technologie, maar nog altijd lastig mee te nemen in de gemiddelde laptoptas. Zuta Labs wil hier verandering in brengen. Het bedrijf heeft een prototype gemaakt van een kleine printer die al rijdend over een blanco pagina zijn ding doet.

Printer zonder papierinvoer

Het idee achter de printer is simpel. De printdoorvoer van draagbare printers neemt het meeste ruimte in, aangezien deze meestal minimaal even breed moet zijn als een A4-pagina. De ‘Mini Mobile Robotic Printer’ heeft geen last van deze tekortkoming en heeft daardoor slechts een hoogte van 10 centimeter en een diameter van 11,5 centimeter.

Buiten de lijntjes printen

Het voordeel van deze opzet is dat je niet beperkt wordt door de breedte van de papierinvoer, zoals bij een reguliere printer het geval is. De Mini Mobile Robotic Printer kan printen op alle standaard papierformaten, een A4-tje is geen probleem, maar een A1 of A0 ook niet dus.

Specificaties

De ongeduldige lezer die onderstaand filmpje al heeft bekeken valt wellicht op dat de printer er wel erg lang over doet om één regel tekst te printen. Volgens de Kickstarter-pagina van Zuta Labs kan het apparaat uiteindelijk echter een geschatte snelheid halen van 1,2 pagina’s per minuut. Het apparaat is groot genoeg voor één enkele cartridge met zwarte inkt en het prototype heeft een printresolutie van 96x192 dpi. De resolutie van het eindproduct zal hoger liggen.

Vroem vroem

Het rijdende printertje doet zijn kunstje op een lithiumpolymeeraccu met een levensduur van een uur en een oplaadtijd van 3 uur. Het printen verloopt geheel draadloos via het Bluetooth en Bluetooth BPP-protocol en qua aansluitingen is het apparaat voorzien van een Micro USB-aansluiting (waarschijnlijk om de accu op te laden).

Besturingssystemen

De miniprinter ondersteunt naast desktopbesturingssystemen als Windows, OSX en Linux ook de belangrijkste twee mobiele besturingssystemen iOS en Android.

Het printertje kent nog geen verkoopprijs, maar als je het Kickstarter-project steunt heb je voor rond de 200 dollar het apparaatje in handen. Het apparaat moet in januari 2015 klaar zijn om verstuurd te worden naar Kickstarter-backers van het eerste uur. Tijdens het schrijven van dit artikel loopt de Kickstarter-campagne nog 22 dagen en is het doel van 400.000 dollar al bijna bereikt (de teller staat nu op ruim 388.000 dollar).

bron: Kickstarter

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden