Laatste nieuws:

AMSTERDAM / LEUSDEN, 17 april 2014 10:17

FHI en TNT Express samen in exportbevordering

TNT Express Benelux en FHI, federatie van technologiebranches hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Zij gaan de achthonderd bij FHI aangesloten technologiebedrijven ondersteunen bij internationaal ondernemen. FHI is de koepelorganisatie voor de branches Micro- nanotechnologie, Industriële Elektronica, Gebouw Automatisering, Industriële Automatisering, Laboratorium Technologie en Medische Technologie. Deze branches richten zich sterk op import en export. Uit recent ledenonderzoek blijkt dat tweederde van de bedrijven internationale groeiambities heeft. De ondernemingen zien vooral mogelijkheden in Duitsland en België, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, China en de Verenigde Staten.

Kees Groeneveld (FHI): "Technologie is bij uitstek internationale business".'
Kees Groeneveld (FHI): "Technologie is bij uitstek internationale business".
1/1

De samenwerking tussen TNT Express en FHI moet eraan bijdragen dat aangesloten technologiebedrijven hun grensoverschrijdende activiteiten uitbreiden en nog meer internationaal gaan ondernemen. Partijen herkennen hierin een mogelijkheid om te groeien en mee te profiteren van economische ontwikkeling in andere landen.

Whitepaper

TNT Express en FHI stelden een whitepaper samen over internationaal ondernemen voor technologiebedrijven. Deze whitepaper gaat in op de belangrijkste handelslanden, wet- en regelgeving en de praktijk zoals die werkt bij FHI-bedrijven. Met tips en ervaringen die ondernemers uit de FHI-branches delen, kan direct voordeel worden behaald. De whitepaper is hier te downloaden.  

Gunstige tarieven

Door het sluiten van een mantelovereenkomst tussen FHI en TNT Express, kunnen technologiebedrijven in Nederland gebruikmaken van gunstige tarieven/voorwaarden om hun producten naar het buitenland te exporteren. Deze voorwaarden zijn te vinden op www.fhi.nl/leden.

Meteen naar de wereldmarkt

Kees Groeneveld, directeur FHI: "Technologie is bij uitstek internationale business. Voorheen was wereldwijd zakendoen misschien voorbehouden aan een beperkt aantal grote spelers, nu moet elke nieuwe start-up meteen naar de wereldmarkt. En veel FHI-ondernemers combineren in hun bedrijf zowel de import- als de exportfunctie. Snelheid, zorgvuldigheid, accuratesse en servicegerichtheid tegen een schappelijke prijs, dat is wat we van TNT Express verwachten. Vanuit FHI zullen we monitoren hoe het loopt en de vertaalslag maken van de speciale eigenaardigheden van de technologiebranches naar de logistieke dienstverlener en omgekeerd."  

Willem Prinsen, managing director TNT Express Benelux: "Ondernemingen in de hightech-, science- en healthcaremarkt zijn van grote waarde voor TNT Express. Het aanboren van nieuwe markten stelt bedrijven in staat nieuwe klanten te vinden en een groei te realiseren. Door de creatie van content, advies en het uitreiken van de MKB Export Award, wil TNT Express graag bijdragen aan de exportambities van ondernemingen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden