Laatste nieuws:

LONDEN (ENGELAND), 27 maart 2014 15:01

Een nieuwe kijk op natuurfotografie dankzij drones (video)

Een Britse natuurfotograaf heeft een mooie manier bedacht om gevaarlijke dieren te fotograferen. Hij bedacht vliegende en rijdende robots om met zijn camera’s letterlijk oog in oog met wilde dieren te kunnen staan.

De BeetleCopter hard aan het werk (Bron: Will Burrard-Lucas/YouTube)'
De BeetleCopter hard aan het werk (Bron: Will Burrard-Lucas/YouTube)
1/1

Eerder schreven we al over de ‘Car L’, een simpel uitziende robotcamera die op afstand te besturen is. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas pakt het nog grootser aan met zijn op afstand bestuurbare arsenaal.

BeetleCam en BeetleCopter

Onderdeel van Burrard-Lucas’ uitrusting zijn de ‘BeetleCam’ en op afstand bestuurbare helikopters. De BeetleCam lijkt op een geavanceerde versie van de Car L en heeft zelfs een beschermend omhulsel, wat voorkomt dat leeuwen de camera en het wagentje al teveel kunnen beschadigen. Met de helikopter kan de Brit spectaculaire vliegende videobeelden vastleggen.

Drones voor fotografen

Zijn jeugd bracht Burrard-Lucas gedeeltelijk door in Tanzania, waar hij een passie ontwikkelde voor wilde dieren. Ook heeft hij een passie voor techniek, want de ondernemende fotograaf bouwt nu al enkele jaren BeetleCam-robots voor hemzelf en andere natuurfotografen.

Burrard-Lucas verkoopt naast de BeetleCams nu ook de BeetleCopters, die 15 minuten in de lucht kunnen zweven en zo spectaculaire foto’s of films maken. De camera wordt gestabiliseerd door een vernuftig systeem wat de camera altijd recht houdt. Dit systeem heeft de fotograaf nu ook geïntegreerd in de rijdende BeetleCam, zodat het niet meer uitmaakt hoe oneven het terrein is.

Moeilijk begaanbaar

De BeetleCam en BeetleCopter zijn mooie voorbeelden van hoe drones op plekken kunnen komen die voor mensen gevaarlijk of dodelijk kunnen zijn. In onderstaand filmpje zie je ze de kleine vlieg- en voertuigjes in actie.

 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden