DEN HAAG, 27 maart 2014 10:21

TEDxBinnenhof zorgt voor innovatie in Den Haag

Op maandag 31 maart vindt de innovatiebijeenkomst TEDxBinnenhof plaats in de Ridderzaal in Den Haag. Het is de tweede editie van TEDxBinnenhof en het thema is dit jaar ‘Global Challenges, Dutch Solutions’.

Wereldwijd zijn er veel problemen met plastic soep, smog in steden en extreem weer. Tijdens vijf landelijke, openbare auditie-rondes zijn elf Nederlanders geselecteerd die slimme oplossingen hebben bedacht voor de wereldwijde uitdagingen. Zij zullen hun innovaties in 7 minuten presenteren volgens het bekende TED-stramien.

Sprekers op TEDxBinnenhof

Op de bijeenkomst spreken onder andere Jeroen Rondeel met een TEDxTalk over het melken van planten, Heleen Herbert, over een rioleringsbuis die energie uit de warmte van afvalwater kan opwekken, Mike Eman (minister-president van Aruba) over het ambitieuze project om Aruba in 2020 volledig duurzaam te laten zijn en Marjolein Helder over de nog onbenutte mogelijkheden van energieopwekking uit plantenwortels.

TEDx: 'Ideas Worth Spreading'

TEDxBinnenhof is een initiatief waarbij overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen een internationaal platform bieden voor Nederlandse vindingen die een belangrijke bijdrage leveren aan de wereldwijde, grote uitdagingen.

André Kuipers, Minister Kamp en Ineke Dezentjé

Gastheer van de dag is Minister Kamp van Economische Zaken. Hij zal, samen met Ineke Dezentjé van FME en astronaut André Kuipers, arriveren op het Binnenhof in de Stella, de Solar Powered Family Car van Solar Team Eindhoven.

De presentatie van TEDxBinnenhof ligt in handen van TEDx initiatiefnemer Jim Stolze en RTL presentatrice Hella Hueck, die een bijzondere Wearable Solar creatie van ontwerpster Pauline van Dongen zal dragen.

Livestream TEDxBinnenhof

In het kader van ‘Ideas Worth Spreading’ wordt het evenement live gevolgd in binnen- en buitenland, waaronder 43 Nederlandse ambassades en consulaten en 25 locaties in Nederland. Zij tonen niet alleen de livestream, maar hebben ook lokaal sprekers uitgenodigd en activiteiten georganiseerd. Daarnaast vindt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag een Impact Event plaats met als doel de gepresenteerde ideeën op TEDxBinnenhof verder te helpen.

bron: FME-CWM

Foto's:

TEDxBinnenhof zorgt voor innovatie in Den Haag

© Aandrijvenenbesturen.nl