Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 27 maart 2014 09:33

First Tech Challenge: wint Russische powerrobot het van Britse girlpower?

First Tech Challenge: wint Russische powerrobot het van Britse girlpower? Russen en Roemenen staan te boek als notoire krachtpatsers. Althans: hun robots. Maar winnen zij daarmee de strijd tegen de innovatieve Nederlanders? Of tegen de Britten, met hun 100% girlpower? Teams uit negen landen maken zich op voor de Dutch Open: de grootste robotwedstrijd in Europa, op zaterdag 29 maart 2014 op de Fontys campus in Eindhoven.

'
1/1

Achtenveertig teams nemen op 29 maart deel aan de Dutch Open: een robotwedstrijd voor whizzkids van 12 tot en met 18 jaar. Spanje, Roemenië, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, de VS, Saoedi-Arabië en Nederland doen mee. Maandenlang hebben de teams gewerkt aan een snelle, intelligente robot, die de strijd aan kan met de overige deelnemers. De robots kunnen van alles. Blokjes verzamelen, vlaggen hijsen, zich optrekken aan een stang. Dit alles binnen de sociale omgangsvormen die voor de robots zijn bepaald. De Dutch Open maakt onderdeel uit van de mondiale robotcompetitie First Tech Challenge en is georganiseerd door Fontys Hogescholen in samenwerking met First Brabant.

First Tech Challenge

De First Tech Challenge daagt jongeren uit om een betere wereld te creëren met behulp van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. In een team van maximaal tien studenten werken ze aan een robot. Ontwerp, bouw, programmering, alles doen ze zelf. Samenwerking, respect en open staan voor ideeën van anderen zijn sleutels tot succes. De teams worden daar dan ook mede op beoordeeld.

Expositie

Op de campus van Fontys Hogescholen is ook een lego-expositie, met posters en modellen van teams van de junior First Lego League, een competitie die eerder is gehouden voor kinderen van 6 t/m 9.

Programma First Tech Challenge

10.00 officiële opening
10.15 - 16.30 robotwedstrijden
16.30 - 17.30 finales en prijsuitreiking
De First Tech Challenge vindt plaats op Fontys Hogescholen, Campus Rachelsmolen 1, gebouw R1. Eindhoven
Meer informatie over de First Tech Challenge is te vinden op http://first-brabant.nl/ftc  

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden