Laatste nieuws:

'S-HERTOGENBOSCH, 14 maart 2014 12:24

Empack en VNV houden paneldiscussie over techniek

Op woensdag 2 april wordt er op Empack een paneldiscussie gehouden over techniek. De discussie wordt gehouden in samenwerking met de Vereniging van Nederlande Verpakkingsdeskundigen (VNV).

'
1/1
Het thema van de discussie op Empack is ‘Techniek, rem of motor voor innovatie?’ Tijdens deze paneldiscussie zullen professionals uit de branche debatteren over uiteenlopende stellingen binnen dit thema.

Technologie en de valkuilen

Technologie maakt dozen, flessen, blikjes en zakjes nóg slimmer dan ze al zijn. Processen in de keten worden steeds meer op elkaar afgestemd en digitalisering versterkt dat alleen maar. Heeft dit ook een keerzijde?

Is de prijs van een efficiënte verpakkingsketen door hoge investering in weinig flexibele technologie niet een systeem dat zichzelf noodgedwongen in stand houdt? En hebben innovaties alleen nog maar kans als ze aansluiten bij bestaande technologie en opeenvolgende ketenprocessen?

Beperkt dat per definitie de kansen en speelruimte voor échte vernieuwing? Is de sector alert genoeg of holt de focus op kostenbeheersing de slagkracht uit? En hoe erg is dat dan? Kortom, is technologie rem of motor voor innovatie en ontwikkeling?

Stellingen

Dit soort vragen stelt de Vereniging van Nederlandse Verpakkingskundigen zichzelf en bezoekers van Empack aan de hand van een aantal stellingen die in de media, nieuwsbrieven en LinkedIn worden verspreid. Dit voedt een debat tussen experts van binnen én buiten de sector onder leiding van Rijk van Korlaar, voorzitter van de VNV. De paneldiscussie zal midden op de beursvloer plaatsvinden op woensdag 2 april vanaf 16.00 uur.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden