Laatste nieuws:

'S-HERTOGENBOSCH, 14 maart 2014 12:24

Empack en VNV houden paneldiscussie over techniek

Op woensdag 2 april wordt er op Empack een paneldiscussie gehouden over techniek. De discussie wordt gehouden in samenwerking met de Vereniging van Nederlande Verpakkingsdeskundigen (VNV).

'
1/1
Het thema van de discussie op Empack is ‘Techniek, rem of motor voor innovatie?’ Tijdens deze paneldiscussie zullen professionals uit de branche debatteren over uiteenlopende stellingen binnen dit thema.

Technologie en de valkuilen

Technologie maakt dozen, flessen, blikjes en zakjes nóg slimmer dan ze al zijn. Processen in de keten worden steeds meer op elkaar afgestemd en digitalisering versterkt dat alleen maar. Heeft dit ook een keerzijde?

Is de prijs van een efficiënte verpakkingsketen door hoge investering in weinig flexibele technologie niet een systeem dat zichzelf noodgedwongen in stand houdt? En hebben innovaties alleen nog maar kans als ze aansluiten bij bestaande technologie en opeenvolgende ketenprocessen?

Beperkt dat per definitie de kansen en speelruimte voor échte vernieuwing? Is de sector alert genoeg of holt de focus op kostenbeheersing de slagkracht uit? En hoe erg is dat dan? Kortom, is technologie rem of motor voor innovatie en ontwikkeling?

Stellingen

Dit soort vragen stelt de Vereniging van Nederlandse Verpakkingskundigen zichzelf en bezoekers van Empack aan de hand van een aantal stellingen die in de media, nieuwsbrieven en LinkedIn worden verspreid. Dit voedt een debat tussen experts van binnen én buiten de sector onder leiding van Rijk van Korlaar, voorzitter van de VNV. De paneldiscussie zal midden op de beursvloer plaatsvinden op woensdag 2 april vanaf 16.00 uur.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden