Laatste nieuws:

BRUSSEL, 27 februari 2014 11:39

Finalisten Europese innovatiehoofdstad: Barcelona, Grenoble en Groningen

Barcelona (Spanje), Grenoble (Frankrijk) en Groningen zijn de drie finalisten voor de eerste verkiezing van de Europese Innovatiehoofdstad of ‘iCapital' De winnaar van de prijs ter waarde van € 500.000 zal worden bekendgemaakt tijdens de slotceremonie van de Innovation Convention 2014 , het belangrijkste Europese evenement over innovatie, dat plaatsvindt op 10 en 11 maart in Brussel.

'Er gaat niets boven Groningen''
'Er gaat niets boven Groningen'
1/1

Máire Geoghegan-Quinn, Europees commissaris voor Onderzoek, Innovatie en Wetenschap: "Ik wil alle steden bedanken die naar de titel van iCapital hebben meegedongen. De hoge kwaliteit van alle voorstellen weerspiegelt de enorme inspanningen die op plaatselijk niveau worden geleverd om de innovatie in Europa aan te drijven. Ik ben ervan overtuigd dat de voorgestelde maatregelen zullen bijdragen tot de groei en de werkgelegenheid in de EU."

Een onafhankelijk deskundigenpanel koos de drie finalisten uit een shortlist van zes kandidaten op basis van hun voornaamste prestaties en beleidsmaatregelen voor de opbouw van het beste ‘innovatieklimaat'. Barcelona werd in de kijker gezet wegens "het gebruik van nieuwe technologieën om de stad dichter bij de burgers te brengen", Grenoble wegens "investeringen in wetenschappelijke en technologische doorbraken aan de hand van tot stand gebrachte plaatselijke synergieën" en Groningen wegens "het gebruik van nieuwe concepten, instrumenten en processen voor de ontwikkeling van een consumentgericht slim energiesysteem".

Innovatie is van cruciaal belang voor economische groei en voor het concurrentievermogen van ondernemingen, en vormt dan ook de kern van de Europa 2020-strategie van de EU. Twee derde van de EU-bevolking woont nu in stedelijk gebied. Voor deze gebieden is dus een erg belangrijke rol weggelegd om Europa innovatiever te maken.

Meer informatie:

www.ec.europa.eu/icapital

www.ec.europa.eu/euic2014

http://ec.europa.eu/research/innovation-union/index_en.cfm

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 december 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Elektro Vakbeurs 2017
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden