Laatste nieuws:

MILL, 20 februari 2014 12:16

Kopieyou gaat met 3D printen de markt op

Met de investering in een ProJet 660Pro 3D full color printer gaat Kopieyou de consumentenmarkt op, maar men wil er ook prototypes produceren voor bedrijven. Met behulp van een 3D scanner maakt Kopieyou digitale opnames van objecten en deze worden natuurgetrouw uitgeprint in een 3D beeld.

Met de scanner kunnen 3D scans worden gemaakt die daarna met de 3D printer worden geprint.'
Met de scanner kunnen 3D scans worden gemaakt die daarna met de 3D printer worden geprint.
1/1

Kopieyou wil het concept met Kopieyou shops landelijk uitrollen, met een centrale printfaciliteit in haar vestigingsplaats Mill. Zo kort na de start is de nieuwe printer al voor 40 procent volgeboekt.

3D scannen

De eigenaren Emile Merkus en Gerald Lichtenberg zien de consumentenmarkt als de grootste afzetmarkt. De directe printbehoefte onder consumenten is echter nog zeer beperkt. Daarom ligt volgens Emile Merkus de meerwaarde eerder in de combinatie met 3D scannen. Het bedrijf beschikt daarvoor over een 3D Artec 32 bpp color scanner, waarvan de 3D scans direct door de 3D software kunnen worden verwerkt. Het object hoeft dus niet eerst nagetekend te worden.

Merkus: "Klanten komen naar onze studio, waar we met de handscanner vanuit verschillende perspectieven opnames maken, die door de software worden gecombineerd tot één bruikbare file voor de 3D printersoftware. De scanner levert output in de meest gangbare formats, zoals OBJ, PTX, STL, WRML, ASCII, AOP, CSV, PLY. Scannen kunnen we trouwens ook op locatie."

Landré

De ProJet 660Pro van 3D Systems, geleverd door Landré , is snel en zuinig. Hij print kunststof 3D producten laagsgewijs met een snelheid van 25 mm per uur. Door verschillende producten de stapelen en te nesten kan bovendien het hele bouwvolume worden benut, waarmee de printer een hoge output in één productierun levert. Het Pro-model is bovendien voorzien van een high-speed draft modus, waarmee proefmodellen 35 procent sneller en in een lagere resolutie en in één kleur, kunnen worden geprint.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden