AMSTERDAM, 6 februari 2014 10:23

Holografische kubus op ISE 2014 (video)

Met de futuristisch ogende 'Holocube' kunnen live 3D hologrammen worden vertoond. Op de ISE 2014 waren de innovatieve displays deze week te aanschouwen.

De stand van het Vlaamse bedrijf Holocube werd druk bezocht op de ISE 2014. Alle voorbijkomende beursbezoekers bleven toch even staan om de innovatie te aanschouwen. De kubussen toonden videobeelden, volledig in 3D, die in de kubus leken te zweven.

Ontwikkeling

De kubussen zijn ontworpen door Joris Vanbriel, een industrieel ontwerper uit Antwerpen, die 5 jaar bezig is geweest met de ontwikkeling van de schermen. Vol trots toonde hij zijn kubus aan ons op de beurs.

De kubus werkt doormiddel van een simpele computer, die een projector aanstuurt die het hologram in 3 dimensies op een transparante glasplaat projecteert.

Iedere kubus is aangesloten op een SSD van 40GigaByte, waar enkele uren aan beeldmateriaal op kan worden opgeslagen. De helderheid van de projector is 600 cd/m2 en projecteert op een full HD resolutie van 1920x1080. Ook een verticaal display is mogelijk.

iPadbediening

Ook toonde Joris een iPad, die aangesloten was op een Holocube. Zo kon een 3D-model in de Holocube met het touchscreen van de iPad worden geroteerd.

De Holocube wordt al enige tijd met succes toegepast voor buitenreclame en promotie-activiteiten. Zo onthulde Nike een nieuwe schoen door hem te presenteren via het display. Maar ook medische of andere 3D-visualisaties zijn te realiseren met de Holocube.

 

Foto's:

Holocube op ISE 2014

De Holocube op ISE 2014 (Foto: Nathan Strik)

Holocube op ISE 2014 - 2

Het object lijkt in de lucht te zweven. (Foto: Nathan Strik)

© Aandrijvenenbesturen.nl