Laatste nieuws:

LEEUWARDEN, 3 februari 2014 11:23

IO-student ontwerpt caravan van de toekomst

Philip Mösinger, student Industrieel Ontwerpen aan de UT, heeft met zijn ‘Freeslider' de designwedstrijd voor het beste caravanontwerp gewonnen. Mösinger ontving op de kampeerbeurs Caravana 2014 zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs.

De Freeslider '
De Freeslider
1/1

De beste elf ontwerpen werden uitgewerkt in maquettes en tijdens de beurs tentoongesteld aan ruim 50 000 bezoekers en de internationale camper- en caravanindustrie. Mösinger kreeg 450 euro voor zijn ‘caravan van de toekomst'.  Bovendien mag hij binnenkort de fabrieken van Hymer en LMC/TEC bezoeken om te kijken of het ontwerp van zijn ‘Freeslider' daadwerkelijk uitvoerbaar is.

Designwedstrijd

De ontwerpwedstrijd stond in het teken van ‘de totale kampeermix'. Tegenwoordig spelen niet alleen duurzame en lichte materialen, laag energieverbruik en luxe een grote rol, maar ook een uniek design en de mogelijkheden daarvoor winnen aan populariteit. Op de Caravana was te zien hoe men in de toekomst in stijl kan kamperen.

Freeslider

De ‘Freeslider' van Mösinger kenmerkt zich door de uitschuifbaarheid over de lengterichting, cabriodak, groot vensterfront en de zonnecellen op het dak. De jury vond zijn ontwerp het beste en het publiek koos hem via Facebook tot winnaar. Mösinger is de opvolger van Bas Brilman, die vorig jaar won. In de categorie ‘campers' viel Joep van de Zandt, eveneens IO-student, net buiten de prijzen.

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden