Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 30 januari 2014 10:53

Nederland krijgt nieuw offshore windmolenpark (video)

Eneco bouwt samen met Mitsubishi Corporation een nieuw windmolenpark op zee.

'
1/1

Het windmolenpark is Eneco Luchterduinen gedoopt en wordt 23 kilometer uit de kust gebouwd, ter hoogte van Noordwijk en Zandvoort.

Het park zal bestaan uit 43 windmolens en heeft een capaciteit van 129 MegaWatt. De jaarproductie zal 530 GWh per jaar bedragen en levert zo groene elektriciteit voor bijna 150.000 huishoudens.

Bouw

Dat betekent genoeg duurzame elektriciteit voor de hele duin- en bollenstreek. De bouw start in de tweede helft van 2014 en het park zal eind 2015 operationeel zijn.

Ecofys-ondersteuning

Het project word ondersteund door Ecofys, een consultancybureau op het gebied van hernieuwbare energie. Het project werd door Ecofys in een vroeg stadium geholpen met kostenanalyse en milieumanagement.

Op dit moment overziet Ecofys de ontwikkeling en het management van de elektrische infrastructuur. De onshore kabelinstallatie is de eerste stap ter voorbereiding van de latere aansluiting op het elektriciteitsnetwerk.

 

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden