Laatste nieuws:

MAASSLUIS, 20 januari 2014 11:19

Koningin Máxima opent Lely Campus

Op 30 januari verricht Koningin Máxima de officiële opening van de Lely Campus in Maassluis. Het duurzame bedrijvencomplex bestaat uit het internationale hoofdkantoor van de Lely Groep en twee productielocaties, waar ruim 800 medewerkers werken aan innovatieve en toekomstgerichte oplossingen voor de agrarische sector.

'
1/1

Het kantoorgebouw is transparant en flexibel ingericht, zodat de medewerkers innovatief en creatief kunnen samenwerken. Tevens biedt de campus ruimte aan twee productiefaciliteiten. In één daarvan worden de innovatieve producten voor het melkveebedrijf geproduceerd, zoals melkrobots, stalproducten en voerapparatuur. Op de andere locatie vindt de productie van de graslandmachines voor ruwvoederwinning plaats.

Duurzame campus

Eind 2013 is de Lely Campus in gebruik genomen. De Campus is in de afgelopen twee jaar gerealiseerd in de Dijkpolder in Maassluis, waar Lely 65 jaar geleden werd opgericht. De nieuwbouw was voor Lely een logische stap vanwege de groeiende marktvraag en bovendien wil Lely producten in een duurzame omgeving ontwikkelen en produceren.

De Lely Campus maakt deel uit van een masterplan om het gebied in de Dijkpolder verder te ontwikkelen, met onder meer een woonwijk en de mogelijkheid voor toeleverende bedrijven om zich op het terrein te vestigen.

Rondetafelconferentie

Na de officiële openingsceremonie organiseert Lely een Rondetafelconferentie rond het thema ‘Duurzaamheid van de melkveehouder in de toekomst’. Enkele Captains of Industry van bedrijven in en rondom de melkveehouderijkolom geven hun visie op de toekomst van de sector èn de nieuwe generatie agrarische ondernemers die de uitdaging heeft om in 2050 negen miljard mensen op de aarde te voeden.

Koninklijke opening

De officiële opening in aanwezigheid van Koningin Máxima is een bijeenkomst voor genodigden en de medewerkers van Lely. Op zaterdag 1 februari zijn de deuren bij Lely geopend voor iedereen die een kijkje wil komen nemen in dit mooie complex. Inwoners van Maassluis en andere belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden