Laatste nieuws:

ROCK HILL, SOUTH CAROLINA (VS), 16 januari 2014 14:40

3D-printen met suiker (video)

Chefkoks kunnen later dit jaar een speciale 3D-printer aanschaffen die kan printen met suiker. De ChefJet printer kan monochromatisch printen en de grotere ChefJet Pro kan ook in full colour printen.

(Foto: The Sugar Lab)'
(Foto: The Sugar Lab)
1/1

De printer was vorige week te zien op de CES-beurs in Amerika, waar hij gedemonstreerd werd aan het publiek.

Water en alcohol

De ChefJet gebruikt water om de suiker te bevochtigen zodat het geprint kan worden en alcohol om de suiker te verharden zodra het op z'n plaats zit. Alles kan geprint worden, van luxe suikerklontjes tot ingewikkelde eetbare tafeldecoraties.

Suikerzoete printer

De printer is ontwikkeld door 3D Systems, met techniek van The Sugar Lab. Dit bedrijfje is opgezet door Kyle en Liz von Hasseln, een echtpaar die de techniek tijdens hun studententijd bedacht. Vorig jaar heeft 3D Systems The Sugar Lab overgenomen.

"Voedsel is een geweldig platform voor creativiteit, experimenteerwerk en feestelijkheden en we zijn verheugd om deze krachtige 3D-printers in bakkerijen en keukens te plaatsen", aldus Liz von Hasseln, die nu werkt als 'creative director food products' bij 3D Systems. "We nodigen bankerbakkers, restauranteigenaren en event planners uit om samen met ons 3D-printing in de keuken te introduceren.

Chefjet en Chefjet Pro

De kleinere Chefjet kan objecten bouwen van maximaal 20x20x15cm. De Chefjet Pro heeft een bouwvolume van 25x35x20cm en kan ook in verschillende kleuren printen. De Chefjet Pro heeft ook verschillende smaken, waaronder chocolade, vanille, pepermunt, zure appel, kers en watermeloen.

De printers zijn niet goedkoop. De kleine Chefjet zal rond de 5.000 dollar gaan kosten, voor zijn grote broer moet ongeveer 10.000 dollar neergeteld worden.

In onderstaand filmpje presenteert 3D Labs hun producten op de CES 2014, inclusief de Chefjet-printers.

 

bron: 3D Systems

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden