Laatste nieuws:

SAN JOSE, CALIFORNIë (VS), 16 januari 2014 10:22

Photoshop ondersteunt 3D-printing (video)

Adobe Photoshop CC ondersteunt nu ook 3D-printing. Dat maakte softwarebedrijf Adobe vandaag bekend in een persbericht.

'
1/1

De nieuwe versie van Photoshop is onderdeel van een grote update van Creative Cloud, de online dienst van Adobe. Met de nieuwe 3D-printmogelijkheden kunnen gebruikers van Photoshop CC 3D-ontwerpen bouwen, verfijnen, previewen, voorbereiden en printen. Adobe zet hiermee in op een explosieve groei in de 3D-printing-markt.

3D in Photoshop

Creatievelingen worden met de nieuwe functies in staat gesteld om met bekende Photoshop-gereedschappen ontwerpen te maken in 3D, die meteen geschikt zijn voor 3D-printing. Winston Hendrickson, hoofd van Adobe's productafdeling voor creatieve media-oplossingen, vat het zo samen: "De nieuwe 3D printmogelijkheden in Photoshop CC verwijderen het giswerk en stellen iedereen in staat 3D-modellen te printen."

Hendrickson legt verder uit dat er vroeger een gat bestond tussen de content die geproduceerd werd door 3D-modelling software en de data die 3D-printers nodig hadden voor het leveren van kwalitatief hoge resultaten. "Nu kunnen creatievelingen simpelweg op 'Print' klikken in Photoshop CC en hun ontwerpen naar de fysieke wereld overbrengen."

Bewerken van bestaande modellen

Naast het vervaardigen van nieuwe 3D-modellen, biedt Photoshop CC ook de mogelijkheid om bestaande modellen te importeren. De software ondersteunt onder andere de formaten stl, 3ds, obj en kmz en geeft zelfs een schatting van de totale tijd die benodigd zal zijn om het 3D-model te printen.

Ondersteuning

De applicatie ondersteunt de populairste desktop 3D-printers, zoals bijvoorbeeld de MakerBot Replicator en Adobe voegt in de toekomst nog meer printers toe. De gebruiker kan ook zelf profielen toevoegen en er is ook ondersteuning ingebouwd voor de 3D-printingdienst Shapeways.

De update is beschikbaar voor alle gebruikers van Photoshop CC.

 

bron: Adobe Systems

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden