Laatste nieuws:

LAS VEGAS, NEVADA (VS), 13 januari 2014 12:01

Flir toont infraroodcamera voor iPhone (video)

Een van de heetste nieuwtjes op de CES-beurs vorige week in Las Vegas was een iPhone-hoes van Flir, met geïntegreerde warmtebeeldcamera.

De thermische iPhone-case van Flir op CES 2014. (Foto: Lloyd Alter)'
De thermische iPhone-case van Flir op CES 2014. (Foto: Lloyd Alter)
1/1

Flir maakt al sinds jaar en dag professionele warmtebeeldcamera's en heeft met deze vernieuwing nu een meer draagbare oplossing. De 'Flir One', zoals de infraroodcamera heet, is geïntegreerd in een beschermhoesje, geschikt voor een iPhone 5 of 5S.

Contactloze hittemeting

Met de Flir One is het mogelijk om vanuit de palm van je hand contactloze hittemetingen te doen via het scherm van de iPhone. Hitte kan op deze manier op zeer exacte wijze worden gemeten. De Flir One kost 350 dollar en Flir wil hiermee warmtemeting betaalbaar maken voor iedereen.

Vocht

Naast het opsporen van hittebronnen kan de Flir One ook vochtplekken opsporen, die anders onzichtbaar blijven voor het menselijk oog.

Technische specificaties

De Flir One meet temperaturen tussen de 0 en de 100 graden Celcius. Het hoesje heeft een geïntegreerde accu van 1400 mA/h en kan hierop maximaal twee uur werken. De uitgebreide specificaties zijn hier te lezen.

Doelgroep

Hoewel de Flir met enkele social-media deel-opties duidelijk is gericht op de consument, kan de camera ook ingezet worden in simpele bedrijfstoepassingen en is hij, vooral vergeleken met de grotere warmtebeeldcamera's, zeer betaalbaar.

Release

De Flir One komt in de lente van dit jaar uit voor de iPhone. Ook zal hij later in 2014 beschikbaar komen voor een select aantal Android-telefoons. In het eerste kwartaal van dit jaar lanceert Flir ook een Software Development Kit (SDK), waarmee apps voor de Flir One ontwikkeld kunnen worden.

 

bron: TreeHugger

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden