ZOETERMEER, 2 januari 2014 12:12

Rutte ontmoet Nederlandse industrietop

Op woensdag 11 december was het Haagse Hotel Des Indes het toneel van de eerste FME-Industrietop. Deze meeting stond in het teken van het Nederlandse industriƫle vestigingsklimaat.

De topmannen van elf grote FME-lidbedrijven die in buitenlandse handen zijn spraken, samen met FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming, met minister-president Mark Rutte over het belang van een goed vestigingsklimaat voor de technologische industrie.

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming: “Ik ben ontzettend blij dat we op het allerhoogste politieke niveau met elkaar van gedachten hebben kunnen wisselen. Ik zeg dat ook namens onze topondernemers." In het gesprek met de minister-president kwamen drie specifieke onderwerpen aan de orde. Een korte weergave van de punten die bij premier Rutte onder de aandacht zijn gebracht:

1) Innovatieklimaat

Innovatie is de sleutel van de concurrentiekracht van de technologische industrie en daarmee van de Nederlandse export. De toekomst en het behoud van onze welvaart zal in sterke mate worden bepaald door technologische innovaties voor grote maatschappelijke uitdagingen in bijvoorbeeld de zorg, voedsel en energie.

2) Fiscaliteit & Financiering

Het innovatie- en vestigingsklimaat in Nederland hangt voor een groot deel samen met fiscale zaken. ‘Level playing field’ is het sleutelwoord, Nederland staat er goed op, maar omringende landen schakelen snel. Daarom: behoud onze positie en schakel bij daar waar nodig.

3) Vestigingsklimaat

Het vestigingsklimaat is een optelsom van verschillende aspecten zoals innovatie, fiscaliteiten en financiering. Een goede voedingsbodem voor de industrie hangt echter niet alleen samen met economische/technische zaken, ook sociale aspecten, zoals expatbeleid en onderwijs, zijn van onmiskenbaar belang.

bron: FME-CWM

Foto's:

Rutte ontmoet Nederlandse industrietop

© Aandrijvenenbesturen.nl