Laatste nieuws:

DEN HAAG, 18 december 2013 14:46

Innofuse winnaar Shell LiveWIRE Award 2013

Op dinsdag 17 december is de Shell LiveWIRE Award 2013 uitgereikt aan Brechtje Riphagen. Zij won de Juryprijs met een infuuslijn, die medicatietoediening bij couveusebaby's nauwkeuriger en veiliger maakt.

Brechtje Riphagen ontvangt de prijs, die verbonden is aan het winnen van de Shell LiveWire Award. Bertholt Leeftink directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie | Ministerie EZ, Piet van Staalduinen Syntens, Dick Benschop president-directeur Shell Nederland, Brechtje Riphagen en Luuk Evers Innofuse. (foto: Janus van den Eijnden) '
Brechtje Riphagen ontvangt de prijs, die verbonden is aan het winnen van de Shell LiveWire Award. Bertholt Leeftink directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie | Ministerie EZ, Piet van Staalduinen Syntens, Dick Benschop president-directeur Shell Nederland, Brechtje Riphagen en Luuk Evers Innofuse. (foto: Janus van den Eijnden)
1/1

Riphagen overtuigde de jury met haar innovatieve infuuslijn en wist €10.000 in de wacht te slepen. Simone Meeboer van Dovideq Medical, ontwikkelaar van een volautomatische endoscooptester, won de Publieksprijs met 40% van de stemmen, die werden uitgebracht via livewire.nl.

Shell LiveWIRE Award

De Shell LiveWIRE Award wordt sinds 1997 jaarlijks uitgereikt aan een jonge innovatieve in Nederland gevestigde ondernemer, die de jury weet te overtuigen van zijn of haar innovatievermogen en ondernemerschapkwaliteit. De Shell LiveWIRE Award wordt georganiseerd door Shell en Syntens Innovatiecentrum, ondersteund door EZ en gesponsord door accountancy firm Mazars.

Jurering

Riphagen ontving de Award uit handen van Bertholt Leeftink, directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie van het ministerie van Economische Zaken. De jury, die bestond uit Merel van Vroonhoven (NS en Topvrouw 2012), Kay Pierik (Mazars), Jan van den Ende (Erasmus Universiteit) en Rutger Betlem (Het Financieele Dagblad), beoordeelde de finalisten op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie. Volgens de jury onderscheidt Riphagen zich op een aantal aspecten met haar infuuslijn voor baby's.

Jury-voorzitter Bertholt Leeftink: "Brechtje heeft ons vooral geraakt met haar passie en motivatie. Ze streeft duidelijk een hoger doel na, wil met haar innovatie, die helpt om de meest kwetsbare kinderen een goede start te geven, een bijdrage leveren aan een betere wereld.” Hij vervolgt: “Het is mooi om te zien hoe een onderzoekster erin geslaagd is onderneemster te worden. Daarbij heeft Brechtje mensen om zich heen weten te verzamelen met aanvullende expertise. Ook de ambitie van Brechtje spreekt tot de verbeelding. Ze wil met haar infuuslijn echt de wereld veroveren. Tot slot zijn wij als jury onder de indruk van de gestructureerdheid van haar aanpak en plannen."

Reactie winnaar

De eerste reactie van de winnaar: “Ik kan het nog nauwelijks bevatten. Het is een prachtige waardering voor iedereen, die betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de infuuslijn." Behalve met het winnen van de prestigieuze award is Riphagen erg blij met het geldbedrag van € 10.000 dat verbonden is aan het winnen van de Shell LiveWIRE Award. "Samen met een subsidie, die deze week is toegekend, kan ik dit bedrag ontzettend goed gebruiken om de klinische studie voor te bereiden die in 2014 gepland staat bij het UMC Utrecht."

Innovatie belangrijk voor Nederland

Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland: “Innovatie en ondernemerschap zijn de sleutel tot economisch succes voor Nederland. Shell helpt daarbij met het Shell LiveWIRE programma, dat ieder jaar meer dan 600 jonge ondernemers begeleidt bij hun groei en ontwikkeling, waaronder de twee winnaars van lichting 2013. Vandaag kan een groter publiek kennis maken met de passie voor innovatie van jonge ondernemers, zoals Brechtje en Simone. Een passie die wij als Shell, met hen delen.”

Piet van Staalduinen, directeur Syntens Innovatiecentrum/lid Transitie Raad van Bestuur Kamer van Koophandel: “Innovatie is de drijfveer van de Nederlandse economie. De ondernemers die hier vandaag hun innovaties presenteren, zijn de helden voor onze toekomst. Zij zorgen voor groei en welvaart. Shell LiveWIRE en Syntens Innovatiecentrum zijn er bijzonder trots op jaarlijks ruim 600 ondernemers bij hun groei te begeleiden en te ondersteunen op de weg naar succes.”

Kay Pierik, partner bij LiveWire sponsor Mazars: “Innovatie en ondernemerschap is wat Nederland nodig heeft voor de toekomst. Dit komt prachtig samen in het LiveWIRE programma; Het zit in onze genen om startende ondernemers te adviseren bij de vele uitdagingen waarvoor ze gesteld worden. Zo verandert Mazars, samen met ondernemers kennis in kansen.”

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden