Laatste nieuws:

MOUNTAIN VIEW, CALIFORNIë (VS), 9 december 2013 10:27

Google stort zich op robotica (video)

ICT-gigant Google heeft het afgelopen half jaar in het geheim zeven startup-bedrijven overgenomen die werken op het gebied van robotica. Van de zeven bedrijven springen Bot & Dolly, Autofuss en Industrial Perception het meest in het oog.

De IRIS camerarobot die Bot & Dolly samen met Autofuss ontwikkelde voor de film Gravity. (Bron: Bot & Dolly)'
De IRIS camerarobot die Bot & Dolly samen met Autofuss ontwikkelde voor de film Gravity. (Bron: Bot & Dolly)
1/1

Eerder schreven we al over Bot & Dolly en Autofuss. De twee bedrijven maakten de indrukwekkende presentatie ‘Box’ en werkten recent ook samen met regisseur Alfonso Cuarón aan zijn hitfilm Gravity. Industrial Perception combineert industriële robotarmen met visuele computertechnieken om dozen te verplaatsen.

Van Android naar robot

Volgens de New York Times zijn de drie bedrijven, samen met nog vier andere robotfirma’s, door Google overgenomen. Doel is volgens de krant om de volgende generatie robots te bouwen. Andy Rubin, die voorheen de scepter zwaaide over Google’s mobiele besturingssysteem Android, leidt het project.

Industrial Perception

Hoewel het nog vroeg is, hoopt Google om productie- en industriële omgevingen nog verder te automatiseren. Met de robots van Industrial Perception is het bijvoorbeeld mogelijk om niet-standaard situaties aan te pakken. Bijvoorbeeld het volladen van een pallet met onregelmatige dozen. Robots van de firma worden nu al ingezet voor het autonoom uitladen van vrachtwagens. Industrial Perception’s CEO Troy Straszheim: “Je wijst een trailer vol met dozen aan en de robot zal hem uitladen, zonder toezicht.”

Bot & Dolly’s IRIS software

Voor de recent zeer populaire science-fictionfilm Gravity ontwikkelde Bot & Dolly de IRIS software. IRIS is gebaseerd op Maya, een softwarepakket wat heel populair is bij producenten van visuele effecten voor film en televisie. Met deze software wordt het inprogrammeren van zeer ingewikkelde robotbewegingen enorm versimpeld.

Zeven dwergen, één reus

ICT-reus Google nam naast Industrial Perception, Bot & Dolly en Autofuss, nog vier bedrijven over. Het Japanse Schaft bouwt mensachtige robots, Meka Robotics en Redwood Robotics maken mensachtige robots en robotarmen. Holomni tenslotte maakt geavanceerde wielen.

Google hoopt de kracht van deze zeven bedrijven te combineren met toekomstige acquisities en de enorme financiële armslag van de zoekgigant om robotica naar een hoger niveau te tillen.

 

bron: Singularity Hub

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden