Laatste nieuws:

NEW YORK (VS), 2 december 2013 13:56

Vliegende robot gedraagt zich als kwal in de lucht (video)

Onderzoekers van New York University (NYU) hebben een prototype ontwikkeld van een kleine vliegende robot. De robot vliegt door de lucht met behulp van kwalachtige bewegingen.

'
1/1

Op het eerste gezicht lijkt het prototype niet veel op een kwal. Zoals in de video onderaan dit bericht is te zien, maakt de robot kwalachtige bewegingen bij het op en neer bewegen.

Vier vleugels

De robot heeft vier vleugels en is ontwikkeld door NYU's Dr. Leif Ristroph. Hij wilde hiermee de stabiliteit van een dergelijk ontwerp aantonen.

De vier vleugels zijn gerangschikt als blaadjes van een bloem en kunnen twintig keer per seconde fladderen. Het apparaat is niet veel ingewikkelder dan dat. Een vluchtcontrolesysteem of andere hardware zou het robotje alleen maar zwaarder en ingewikkelder maken.

Simpel

Deze simpliciteit is de sleutel tot verdere miniaturisatie in de toekomst, aldus Ristroph. De robot kan ingezet worden in zoek- en reddingsmissies.

De onderzoekers streven ernaar om de grootte van de robot uiteindelijk te reduceren tot één centimeter. Zo kan de robot vliegen in kleine ruimtes en wordt het apparaat niet snel opgemerkt.

Ontwikkeling

Op dit moment heeft de robot nog geen eigen krachtbron en kan deze ook nog niet bestuurd worden, maar dat het een stabiel ontwerp is bewijst dit prototype. De rest is een kwestie van doorontwikkeling en afstellen.

 

bron: TreeHugger

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden