EINDHOVEN, 14 november 2013 09:50

First Lego League enthousiasmeert kinderen voor wetenschap en techniek (video)

Op 23 en 30 november en 14 december vinden in Tilburg, Helmond en Eindhoven de regiofinales plaats van de First Lego League. 1000 kinderen (van 8 t/m 15 jaar) en 120 kinderen van (6 t/m 8 jaar) verdeeld over 100 FLL teams en 20 FLL Junior teams, strijden in deze steden om een van de felbegeerde prijzen.

Een professionele jury beoordeelt de presentaties, het teamwork en het robotontwerp en bepaalt wie er mee mag doen aan de Benelux finale in 2014. Naast het bijwonen van de presentaties en robotwedstrijden is er voor jonge en oudere nieuwsgierige bezoekers gelegenheid om zelf met techniek aan de slag te gaan.

Enthousiast voor wetenschap en techniek

Voor de toekomst van de regio is het belangrijk dat er steeds meer kinderen enthousiast worden voor wetenschap en techniek. Met het oplossen van de First Lego League Challenge worden kinderen uitgedaagd met creatieve en innovatieve oplossingen te komen.

Natuurramp Challenge

De First Lego League is een wedstrijd die bestaat uit een jaarlijkse “Challenge” met verschillende opdrachten. Dit jaar moeten kinderen oplossingen bedenken voor problemen die ontstaan wanneer zich een natuurramp voltrekt.

Ze kiezen een van de problemen, gaan op onderzoek uit en proberen, soms samen met het bedrijfsleven, met nieuwe uitvindingen en technieken tot slimme oplossingen te komen. Daarnaast ontwerpen, bouwen en programmeren ze ook een robot. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers en laten hun robot zien tijdens regionale finales.

Organisatie

Fontys Hogescholen organiseert. dankzij de steun van de Provincie Noord-Brabant, de regiofinales al sinds 2008 in Eindhoven en Tilburg. Dit jaar doet zij dit voor het eerst ook in Helmond, in nauwe samenwerking met Hogeschool de Kempel, die techniek en wetenschap binnen het primair onderwijs stimuleert. De gemeente Helmond heeft basisscholen financieel in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan de First Lego League. Hiermee is de regiofinale in Helmond weer terug van weggeweest.

Datum en locatie
De wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijke en worden gehouden:

  • 23 november op de campus Stappegoor Tilburg van 9.30 tot 16.30 uur
  • 30 november in samenwerking met Hogeschool de Kempel in Helmond van 9.30-16.30 uur
  • 14 december op de campus Rachelsmolen Eindhoven van 09.30 tot 16.30 uur
 

bron: Fontys

Foto's:

First Lego League

© Aandrijvenenbesturen.nl