Laatste nieuws:

DEN HAAG, 7 november 2013 09:10

Hannover Messe 2014 kleurt oranje

Met ruim 4000 vierkante meter aan standruimte is de Nederlandse technologische industrie in 2014 nadrukkelijk aanwezig op de Hannover Messe. Van 7 tot en met 11 april is Nederland volgend jaar officieel partnerland op de Messe, de grootste technologiebeurs ter wereld. In Den Haag vond de officiële kick off van het partnerschap plaats. Minister Ploumen en haar Duitse collega staatssecretaris Heitzer tekenden een verklaring waarin ze deze samenwerking bestendigden.

Vlnr.: Monique van Daalen (Nederlandse ambassadeur in Duitsland), Franz Josef Kremp (Duitse ambassadeur in Nederland), Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (FME-voorzitter), Jochem Köckler (bestuurslid Deutsche Messe), Marc Siemering (sr vicepresident Hannover Messe), Lilianne Ploumen (minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Bas Pulles (waarnemend directeur Internationaal van Agentschap NL) '
Vlnr.: Monique van Daalen (Nederlandse ambassadeur in Duitsland), Franz Josef Kremp (Duitse ambassadeur in Nederland), Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (FME-voorzitter), Jochem Köckler (bestuurslid Deutsche Messe), Marc Siemering (sr vicepresident Hannover Messe), Lilianne Ploumen (minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Bas Pulles (waarnemend directeur Internationaal van Agentschap NL)
1/1

In haar speech benadrukte minister Ploumen dat Nederland en Duitsland elkaar bij uitstek aanvullen. "Duitsland en Nederland maekn een gouden combinatie in kwaliteit en innovatie." De Hannover Messe is, aldus de minister, een goede gelegenheid om te laten zien dat Nederlandse bedrijven innovatieve, technisch hoogstaande en pragmatische oplossingen bieden. Het overkoepelende thema dat gekozen is voor het Hollandse partnerschap is Global Challenges, Dutch Solutions".

Minstens zes Nederlandse paviljoens

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink is namens de gehele Nederlandse technologische industrie het gezicht op de Hannover Messe: "Onze technologische industrie is geroemd om de creatieve high-end oplossingen in nichemarkten. Ik ben er ontzettend trots op dat we dit volgend jaar met zovelen kunnen demonstreren op de Hannover Messe." Brancheorganisaties, bedrijven en de Nederlandse overheid hebben de handen ineen geslagen om de status van partnerland zo goed mogelijk te benutten. Centraal punt op de beurs staat straks een Holland Paviljoen van 1700 vierkante meter. Daarnaast zetten brancheorganisaties zoals FME, Nevat, Brainport Industries en Metaalunie diverse decentrale paviljoens op, zoals een groot paviljoen voor toeleveranciers en paviljoens rond thema's als ‘high tech', ‘energy' en ‘metropolitan solutions'.

Grootste technologiebeurs

De Hannover Messe is de grootste technologiebeurs ter wereld. De beurs trekt ieder jaar ruim 220 000 bezoekers, uit meer dan 90 landen. In 2013 bood de Hannover Messe ruimte aan 6550 exposanten uit 62 landen. Het evenement heeft een internationale uitstraling, niet alleen richting Duits bedrijfsleven, maar ook naar de grote (internationale) media, de vakpers, politici en opinieleiders. Ieder jaar kiest de beurs één partnerland dat extra in de spotlights staat. In eerdere jaren waren dat onder meer China en Rusland, in 2014 is Nederland partner. De Hannover Messe vindt volgend jaar plaats van 7 tot en met 11 april.

Van links naar rechts: Monique van Daalen (Nederlandse ambassadeur in Duitsland), Franz Josef Kremp (Duitse ambassadeur in Nederland), Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (FME-voorzitter), Jochem Köckler (bestuurslid Deutsche Messe), Marc Siemering (sr vicepresident Hannover Messe), Lilianne Ploumen (minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Bas Pulles (waarnemend directeur Internationaal van Agentschap NL)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden