Laatste nieuws:

LONDEN (ENGELAND), 4 november 2013 10:25

ESA zet consortium op voor 3D-printen met metaal

ESA is van plan om complexe metalen onderdelen te gaan printen, die bestand zijn tegen temperaturen van 1000 °C. Ze moeten geschikt zijn voor gebruik in de ruimte en voor de meest veeleisende toepassingen op aarde. Ter introductie van de plannen kwam vorige maand in Londen een internationaal panel bij elkaar van experts op het gebied van additive manufacturing.

ESA wil met behulp van 3D-printtechniek een maanbasis gaan bouwen (foto: ESA)'
ESA wil met behulp van 3D-printtechniek een maanbasis gaan bouwen (foto: ESA)
1/1

ESA en de EU, samen met partners uit inustrie en onderwijs, ontwikkelen grootschalige productiemethoden voor 3D-printen met metaal. 3D-printers zullen naar verwachting een revolutie in ons leven teweegbrengen, maar tot voor kort werkten ze alleen met kunststoffen en dat is niet erg praktisch voor industriële toepassingen.

De nieuwe techniek biedt veel voordelen. Er kunnen complexe vormen worden gemaakt die met trditionele technieken niet mogelijk waren. Bovendien wordt er weinig of geen materiaal verspild en het terugbrengen van het aantal stappen in een productieproces brengt enorme financiële voordelen met zich mee.

 Het ESA-project, dat Amaze- Additive Manufacturing Aiming Towards Zero Waste & Efficient Production of High-Tech Metal Products - is gedoopt, ging al in januari van start en er worden productiebedrijven opgezet in Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen en Groot-Brittannië.

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden