Laatste nieuws:

COLLEGE STATION, TEXAS (VS), 28 oktober 2013 14:44

Robot loopt als een mens (video)

Onderzoekers van de Texas A&M University hebben een tweepotige robot ontwikkeld die kan lopen als een mens. Het project is geleid door Professor Aaron Ames van het Amber Lab aan de universiteit.

'
1/1

Tot voor kort moesten tweepotige robots allerlei kunst en vliegwerk uithalen om de menselijke loop te imiteren. Dit simpelweg omdat de robots onze voornaamste contactpunten met de grond niet bezaten: hielen en tenen.

Doorbraak

De laatste doorbraak van het Amber Lab aan de Texas A&M University heeft voor dit probleem een oplossing bedacht. De robot, Amber 2 genaamd, heeft voeten die ontworpen zijn om te werken zoals menselijke voeten.

In een demonstratievideo laat Amber Lab zien hoe de robot rondjes loopt aan een arm. De arm zorgt voor wat zijdelingse stabiliteit, maar zoals het filmpje aan het einde laat zien, loopt de robot verder zelfstandig en kan dus ook gewoon omvallen.

Onderzoek

Het Amber Lab hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan de theoretische en experimentele research naar tweepotige robots, loopbewegingen, protheses en nonlineaire en hybride systemen.

 

bron: Engadget

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden