Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 28 oktober 2013 12:11

TU/e gaat online colleges aanbieden op Coursera

De TU Eindhoven is een samenwerking aangegaan met het digitale platform Coursera om gratis online colleges aan te bieden. De eerste zogeheten Massive Open Online Course (MOOC) zal in april 2014 van start gaan en gegeven worden door prof.dr.ir. Bert Blocken (Bouwkunde).

'
1/1

Een MOOC is een gratis online cursus waaraan tienduizenden geïnteresseerden van over de hele wereld tegelijk aan deel kunnen nemen. In plaats van hoorcolleges zijn er korte videoclips van 10-20 minuten, en deelnemers krijgen oefeningen en inleveropdrachten. Ook kunnen deelnemers via discussiefora met elkaar in contact komen.

Bijdragen aan profilering

De TU/e wil MOOCs gaan maken om internationale kandidaat-instromers te lokken. De productie van de videocolleges maakt deel uit van een bredere aanpak om meer digitaal onderwijs in te voeren op de TU/e. De taskforce ICT voor Onderwijs (TICTO), onder leiding van hoogleraar Arjeh Cohen van de faculteit Wiskunde & Informatica, heeft de afgelopen maanden een beleidsvisie ontwikkeld. Mede aan de hand van gesprekken met onderwijskundigen, medewerkers en studenten. Cohen verwacht dat MOOCs zullen bijdragen aan de profilering van de ‘sterktes van de TU/e'.

Coursera

Gisteravond is bekend gemaakt dat de MOOCs van de TU/e zullen verschijnen op het internationale educatieplatform Coursera. De TU/e is daarmee één van de 107 universiteiten wereldwijd die bij dit platform zijn aangesloten. De eerste MOOC van de TU/e zal in april 2014 online verschijnen. Hij wordt gemaakt door prof.dr.ir. Bert Blocken van de faculteit Bouwkunde en draagt de titel ‘Sports and Building Aerodynamics'.

Continued education

"We willen de buitenwereld met MOOCs duidelijk maken waar we goed in zijn", zegt Cohen. "Met een videocollege kun je dat op een aantrekkelijke manier doen. We proberen vooral de professionals te bereiken met continued education. En te werven, want dat is natuurlijk een belangrijk aspect. We willen graag de beste mensen aantrekken die optimaal aansluiten bij onze kerngebieden, zowel medewerkers als studenten."

EuroTech

Volgens Cohen is voor Coursera gekozen omdat het naast EdX en Udacity één van de meest spraakmakende platforms is voor MOOCs. Tevens zijn bij Coursera de partners van EuroTech Universities - Danmarks Tekniske Universitet (DTU), École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) en Technische Universität München (TUM) - aangesloten.

bron: TU/e

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden