Laatste nieuws:

DELFT, 28 oktober 2013 10:05

ProRail en TU Delft investeren 8,6 miljoen in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs spoor

"Meer treinverkeer op het bestaande spoor is alleen mogelijk met hoogstaande techniek en innovaties. Samen met de wetenschap streeft ProRail ernaar om deze hoge ambitie waar te maken", aldus president-directeur van ProRail Marion Gout- van Sinderen tijdens het driedaagse symposium RailaHead dat vorige week in Delft werd gehouden.

'
1/1

Tijdens het symposium, ter ere van de inauguratie van prof.dr.ir. Rolf Dollevoet, ondertekenden ProRail en TU Delft een overeenkomst die hun samenwerking bezegelt. De twee partijen investeren  €8,6 miljoen in wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van masteronderwijs op het gebied van rail. 

Optimaal profiel

Dat wetenschappelijk onderzoek loont blijkt uit eerder onderzoek van Rolf Dollevoet, werkzaam bij ProRail en deeltijd hoogleraar Railbouwkunde aan de TU Delft.  Zijn onderzoek naar het optimale profiel van spoorstaven heeft ProRail omarmd en heeft geleid tot flinke besparingen en een afname in storingen.  "Hij is daarmee een voorbeeld voor het vakmanschap in onze organisatie. Maar wij hebben meer mannen en vrouwen als Dollevoet nodig. Ook in de toekomst. Verdere ontwikkeling van masteronderwijs Rail is mede daarom ontzettend belangrijk", aldus Marion Gout- van Sinderen.

Daarom slaan TU Delft en ProRail de handen ineen om met hoogwaardig en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en onderwijs bij te dragen aan een beter spoor.

Investeren in innovatie en wetenschap

De komende vier jaar investeren ProRail en TU Delft gezamenlijk ruim € 8,5 miljoen in onderzoek en onderwijs op het gebied van rail. ProRail investeert  €5,5 miljoen in onderzoek en onderwijs aan de TU Delft op het vlak van Rail. TU Delft investeert €3,1 miljoen in begeleiding en infrastructurele kosten van de onderzoekers.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden