Laatste nieuws:

ADELAIDE (AUSTRALIë), 10 oktober 2013 09:03

Zonneauto TU Delft wint World Solar Challenge

Het Nuon Solar Team van de TU Delft heeft met de Nuna7 zonneauto de eerste plaats behaald in de World Solar Challenge in Australië. Het Japanse team van Tokai University werd tweede en Solar Team Twente pakte met de RED Engine de derde plaats.

De winnende Nuna 7 van TU Delft (Foto: Jorrit Lousberg)'
De winnende Nuna 7 van TU Delft (Foto: Jorrit Lousberg)
1/1

Het is de vijfde keer dat het Delftse team de eerste plek in de World Solar Challenge in de wacht sleept. Het team deed voor de zevende keer mee aan de tweejaarlijkse race. In 2011 en 2009 ging de winst naar Tokai University; dat team moest nu met een tweede plaats genoegen nemen.

Strijden om de tweede plek

Door het slechte weer werd het nog even spannend wie er tweede zou worden: het Japanse Tokai moest 80 kilometer voor de finish kort stoppen met een lege accu, waardoor de RED Engine van Solar Team Twente kon inlopen. De Japanners konden de race echter snel hervatten en de tweede plaats behouden. Voor Solar Team Twente is de derde plek het beste resultaat ooit.

Winnaar in het zonnetje

Delft maakte het verschil door zeer efficiënte zonnepanelen te gebruiken, die tijdens de race een maximaal rendement haalden uit het beschikbare zonlicht.

De World Solar Challenge is in totaal drieduizend kilometer lang. De race wordt om het jaar gehouden en loopt van Darwin naar Adelaide. 38 teams van over de hele wereld streden dit jaar mee.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

30 augustus 2022 -
Technishow + Esef
4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden