Laatste nieuws:

BOSTON (VS), 7 oktober 2013 13:16

Razendsnelle robot rent ronduit rap (video)

Een vierpotige robot, WildCat genaamd door Boston Dynamics, haalt een topsnelheid van 25 kilometer per uur. De rappe robot doet dit geheel zonder kabels of andere ondersteunende zaken.

De WildCat in galop. (Foto: Boston Dynamics)'
De WildCat in galop. (Foto: Boston Dynamics)
1/1

Vorig jaar liet Boston Dynamics een filmpje zien van hun Cheetah. Deze robot kon snelheden van 47 km/u halen. Maar de Cheetah zat vast aan een ondersteunende arm en rende op een loopband. De nieuwe WildCat haalt de topsnelheid zonder hulpmiddelen én kan ook noodstoppen maken en in bochtjes rennen.

Prototype

Dit model van WildCat is een vroege versie die bedoeld is voor testdoeleinden in de buitenlucht. De robot heeft een luidruchtige verbrandingsmotor aan boord. Ook de snelheid wordt momenteel nog een beetje binnen de perken gehouden. Een snelheid van 25 km/u is op dit moment de hoogst gemeten topsnelheid.

Ruggengraat

WildCat heeft twee verschillende manieren om te lopen: galopperen en sprinten. Ook heeft de robot een beweegbare ruggengraat en kan hij draaien tijdens het rennen.

Missies

Volgens Boston Dynamics zal de WildCat vooral ingezet gaan worden in missies waarbij snelheid en wendbaarheid belangrijk zijn, zoals noodhulpverlening, humanitaire missies en andere militaire toepassingen.

 

bron: Singularity Hub

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden