Laatste nieuws:

DELFT, 7 oktober 2013 11:27

Ontwerpwedstrijd: oceaan opruimen

Miljoenen tonnen plastic vervuilen de oceanen van de wereld. Het bereikt de oceanen via rivieren en waterwegen en dan hoopt het zich op in vijf concentratiegebieden die gyres worden genoemd.

'
1/1

Boyan Slat, een student aan de Technische Universiteit Delft en zijn Ocean Cleanup team geloven dat het mogelijk is om veel van dat plastic te verwijderen uit de oceanen in slechts vijf jaar tijd met behulp van een reeks drijvende filtratieplatforms die verankerd liggen aan de zeebodem met daaraan enorme drijvende gieken. Wanneer meer platforms in een reeks worden geplaatst, kunnen de oceaanstromingen het drijvende plastic in de trechter van platformen en gieken stuwen.

Het succes van het project is afhankelijk van het ontwerp van twee belangrijke componenten: de platforms en de drijvende gieken. SolidWorks biedt ingenieurs en ontwerpers over de hele wereld de kans om bij te dragen aan dit baanbrekende project door ontwerpconcepten voor de zwevende gieken in te dienen die in overeenstemming zijn met de ontwerprichtlijnen die te vinden zijn op de website evenals de wedstrijdreglement. Na de inschrijfperiode zal een jury ( inclusief Boyan Slat en SolidWorks CEO Bertrand Sicot ) de inzendingen beoordelen en drie prijswinnaars selecteren.


1e Prijs

Voor de winnaar is er een volledig verzorgde reis naar SolidWorks 2014 in San Diego Californië inclusief tickets en hotelovernachtingen, een Microsoft Surface Pro én een licentie Solidworks Premium 2014.

2e Prijs


Voor de twee nummers twee zijn er een Microsoft Surface Pro en een licentie van SolidWorks 2014 Premium.

De inschrijfperiode eindigt 15 november

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden