Laatste nieuws:

SAN FRANCISCO, CALIFORNIë (VS), 3 oktober 2013 10:52

Robotarmen geven meesterlijke multimediashow (video)

Het bedrijf Bot & Dolly en zusterbedrijf Autofuss hebben een indrukwekkende multimediashow ontworpen. Een combinatie van robotarmen, platte canvasschermen, slimme software en projectietechnieken had een prachtige presentatie tot gevolg.

'
1/1

Als je kijkt naar onderstaande video getiteld ‘Box', dan zijn de beelden op zichzelf al mooi. Het lijkt een Hollywood-trucage, waar een team van grafisch kunstenaars en een renderfarm aan computerkracht na het filmen maanden aan hebben gewerkt, maar niets is minder waar. De hele presentatie is geheel zonder post-productie live opgenomen met een camera. Als je in deze ruimte had gestaan tijdens het filmen, had je exact hetzelfde gezien.

Robotarmen en canvasprojectie

De hele presentatie is gebaseerd op twee platte canvas schermen die vastgemaakt zijn aan twee robotarmen. De robots zijn tweedehands industriële robotarmen uit een fabriek in Detroit en geprogrammeerd met Bot & Dolly's op Maya gebaseerde softwareplatform genaamd IRIS. Deze combinatie maakt complexe bewegingscènes mogelijk met een bijna exacte precisie.

De computer weet dankzij IRIS altijd waar de schermen zich in de ruimte bevinden en onder welke hoek. De software, de armen en een projector die voor de beelden zorgt werken zo samen om de illusie te wekken van allerhande psychedelische 3D-vormen en beelden die tot leven komen.

Theater der vernieuwing

Volgens Bot & Dolly kan deze nieuwe techniek in potentie "theatervoorstellingen transformeren en nieuwe expressieve genres definiëren." En het is ook een mooie herinnering aan de kracht van de combinatie tussen goede techniek en goed design.

 

bron: Singularity Hub

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden