Laatste nieuws:

WOERDEN, 29 september 2013 20:30

Junior VakkanjerWedstrijden voor vmbo-talenten Instalektro (Video)

De inschrijving voor de Junior VakkanjerWedstrijden 2013-2014 is geopend. De techniekwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo-talenten zijn vernieuwd: ook leerlingen Instalektro (voorheen Skills Best Men) kunnen nu Junior Vakkanjer worden. Techniekdocenten kunnen hun talenten aanmelden. De inschrijving loopt tot 1 november 2013 (Junior Vakkanjers) of 1 december 2013 (Junior Vakkanjers Instalektro).

'
1/1

Junior Vakkanjers zijn de technische talenten van de toekomst. Met de Junior VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu bijdragen aan de instroom van goed opgeleide vakmensen in de techniek. De wedstrijden enthousiasmeren de deelnemers, brengen hun vakmanschap en vaktrots op een nog hoger peil en bieden de scholen een ideaal platform voor techniekpromotie richting (potentiële) leerlingen, ouders en bedrijven.

Wedstrijdopdracht

De wedstrijdopdracht neemt de Junior Vakkanjers mee naar een toekomst waarin we slimmer omgaan met voedsel. De uitdaging voor de Junior Vakkanjers: ontwerp en bouw een amfibievoertuig voor vervoer van en naar kasseneilanden. Een stoer voertuig dat fun en functie combineert. De Junior Vakkanjers Instalektro installeren een mobiele werkplaats voor de amfibievoertuigen van hun collega-Junior Vakkanjers.    

Meedoen is leuk én leerzaam. "Als je leerlingen uitdaagt om met elkaar de competitie aan te gaan, dan komen ze vanzelf op een hoger niveau", zegt John Schous, docent installatietechniek van Technisch College Velsen. "Ze willen allemaal de beste zijn. De leerlingen staan in de rij om mee te doen." Collega-techniekdocent Gert-Jan Bras van het IJsselcollege (Capelle aan den IJssel): "De Junior Vakkanjers bedenken zelf de meeste innovatieve oplossingen en zijn apetrots dat ze techniek doen. Ze zijn onze beste ambassadeurs."

 

bron: FME-CWM

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden