Laatste nieuws:

CULEMBORG, 26 september 2013 09:24

Windturbine binnen 13 uur gefinancierd via crowdfunding (video)

De Windcentrale heeft binnen 13 uur alle 6648 aandelen in een Vestas windturbine verkocht aan 1700 Nederlandse huishoudens. Het bedrijf heeft hiermee een nieuw wereldrecord gevestigd op het gebied van crowdfunding.

'
1/1

De Windcentrale is een Nederlands bedrijf dat oudere modellen windturbines opkoopt en gebruikers een stukje windturbine laat huren. De zogenaamde ‘winddelen' kosten een huishouden 200 euro en staan voor een deel van de opgewekte elektriciteit. Binnen 13 uur wist het bedrijf op deze wijze 1,3 miljoen euro binnen te halen.

Winddeel

Een winddeel staat gelijk aan ongeveer 500 kWh groene stroom per jaar. De turbine is een oude Vestas v80 2-MW model en staat in Culemborg. De energie wordt verkocht via energiebedrijf Greenchoice. Het bedrijf heeft ongeveer 350 000 klanten.

Hergebruik

De turbines van Windcentrale zijn oudere modellen die worden opgekocht van projectontwikkelaars, energiebedrijven of financiële instellingen. Naast hun winddeel betalen gebruikers ook nog een jaarlijks bedrag van 23 euro voor onderhoud van de turbine.

Eigenaren van winddelen kunnen via een smartphone app windsnelheden en energieproductieniveau's bijhouden.

 

bron: TreeHugger

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden