Laatste nieuws:

DARWIN (AUSTRALIë), 16 september 2013 10:04

The RED Engine goedgekeurd in Australië

Solar Team Twente mag vanaf deze week starten met testen op de Australische weg. De zonneauto van het team, The RED Engine, is als eerste in haar klasse goedgekeurd door de Australian Road Authority. Deze keuring is nodig om in Australië de weg op te mogen.

Goedgekeurd!'
Goedgekeurd!
1/1

Tijdens de keuring wordt onder meer gekeken naar het structurele ontwerp van de auto, de verlichting, de remmen en de veiligheidseisen voor de coureurs. The RED Engine scoorde op alle punten ruim voldoende.

Jelle Wagenvoort, technisch manager van het team, kon dan ook vol trots het goedkeuringscertificaat in ontvangst nemen! "We hadden natuurlijk wel verwacht dat The RED Engine aan alle eisen zou voldoen, maar dit certificaat is een mooie bevestiging!"

Testing the Engine

Nu The RED Engine goedgekeurd is kan het team de laatste testen voor de World Solar Challenge uitvoeren. Hiervoor is vlakbij Darwin een 70 kilometer lange weg aangewezen door de Australian Road Authority waarop dagelijks gereden kan worden. "Maandag gaan we direct van start, om op 6 oktober optimaal voorbereid aan de start te kunnen staan", aldus Jelle. Solar Team Twente is het eerste team uit de Challenger Class van de World Solar Challenge dat gebruik mag maken van deze testweg.

World Solar Challenge

Meer dan 3000 kilometer, van noord naar zuid, dwars door de Australische outback. Op 6 oktober start de World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met haar zelfgebouwde zonneauto door de Australische woestijn. Het team van Saxion en Universiteit Twente doet mee in de Challenger Class, de Formule 1-klasse voor zonneauto's. Het team wil binnen vier dagen finishen in Adelaide en zal overnachten in de outback.

App

Tijdens het verblijf in Australië kan het team gevolgd worden via hun compleet vernieuwde app! De app is te downloaden voor Android via Google Play en iOS via de App Store.

bron: Solar Team Twente

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden