Laatste nieuws:

BRUSSEL, 8 september 2013 10:30

Shell bouwt met EU aan robot voor olie-industrie

Shell en Vopak zijn betrokken bij een Europees project voor de ontwikkeling van robots voor de inspectie van schepen en opslagtanks die gebruikt worden in de olie-industrie. De Europese Commissie heeft voor het project, dat geraamd is op 6,2 miljoen euro, een subsidie verstrekt van 3,7 miljoen euro.

'
1/1
De zogenoemde Petrorobot moet het inspectieproces makkelijker en sneller maken, onder meer omdat veel tijdrovende veiligheidsmaatregelen niet meer hoeven worden genomen. Personeel zal dan ook minder bloot worden gesteld aan gevaarlijke situaties.

Shell leidt het consortium van in totaal tien bedrijven, waarin naast Vopak ook de Nederlandse bedrijven A.Hak Industrial Services en Quasset participeren. Daarnaast doen ook ondernemingen uit Zweden, Noorwegen, Groot-Brittannië, Zwitserland en Duitsland mee. De ontwikkeling neemt naar verwachting drie jaar in beslag.

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden