Laatste nieuws:

HANNOVER (DUITSLAND), 26 augustus 2013 11:36

Nederland partnerland Hannover Messe 2014

Nederland is gevraagd om op de komende editie partnerland van de Hannover Messe te worden. Een kans om niet te laten schieten: de Nederlandse industrie heeft op deze vraag dan ook volmondig ‘ja’ geantwoord. De Hannover Messe telde afgelopen editie 6550 exposanten uit meer dan 60 landen en ontving 220 000 bezoekers.

'
1/1

Ieder jaar kiest de Hannover Messe een land uit om partner te zijn voor de desbetreffende editie. In de voorgaande edities waren Frankrijk, China en Rusland partnerland. De bijzondere status van het aangewezen partnerland geeft dat land een high-profile platform. Voor 2014 krijgt Nederland de mogelijkheid om industriële producten en innovaties te tonen waarin Nederland excelleert. Hiertoe behoren de topsectoren: Water, Energie, High-tech Systems en Materialen alsmede alle bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de productie van hoogwaardige industriele half- en/of eindproducten.

Extra impuls

"Het tandem Nederland-Duitsland staat voor een nauwe en succesvolle economische relatie, die een extra impuls krijgt op de Hannover Messe 2014," verklaarde dr. Jochen Köckler, lid van de Raad van Bestuur van de Deutsche Messe. "Nederland is een zeer dynamische exporteur en één van de belangrijkste handelspartners van de Duitse industrie. Kortom het ideale partnerland van 's werelds toonaangevende industriële beurs."

Holland Partnerland breed gedragen

De Nederlandse overheid ondersteunt Holland Partnerland. De minister van Economische Zaken, Henk Kamp, en Lilianne Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, kondigen aan samen te werken om het succes en de betrokkenheid van Nederland bij Hannover Messe te stimuleren. Hun motto: "Buitenlandse handel creëert binnenlandse banen." Bij de openingsceremonie op zondag 6 april 2014 zal minister-president Mark Rutte de officiële opening namens Nederland verrichten.

bron: Hannover Messe

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden