Laatste nieuws:

MARINA DEL REY, CALIFORNIë (VS), 22 augustus 2013 10:12

3D kopieermachine en fax

Stel je eens voor, je bent een nieuwe kast aan het monteren en je realiseert je plots dat je niet de juiste sleutel hebt. Een kennis heeft hem gelukkig wel, dus hij faxt jou de sleutel. Op 4 september wordt op Kickstarter de Zeus 3D printer crowdsourcingcampagne gestart. Met deze machine belooft AIO Robotics dat je 3D-objecten kunt scannen, faxen, kopiëren en printen.

'
1/1

De Kickstarter-pagina van dit project is pas op 4 september te zien, maar de makers lieten al enkele details doorschemeren via het RepRap-forum. De Zeus zal bijvoorbeeld goedkoper worden dan de gecombineerde kosten voor een MakerBot Replicator 3D-printer en een Digitizer scanner. Een Replicator kost pakweg 1700 euro en een Digitizer zal ook wel niet goedkoop worden, dus verwacht diep in de buidel te moeten tasten voor de Zeus.

All-in-One 3D printing

Loop de gemiddelde MediaMarkt in en je zult bijna geen standalone printer meer tegenkomen. Deze vraag naar all-in-one-systemen zal ook bij 3D-printing zeker meer en meer gaan komen. De Zeus belooft ook extreem vriendelijk in het gebruik te worden. Zo is het niet nodig om de 3D all-in-one-printer aan een laptop of desktop aan te sluiten, want de machine heeft een on-board computer. De gebruiker hoeft zich dus maar druk te maken over vier knoppen: scannen, printen, kopiëren en faxen.

AIO Robotics is opgericht door Jens Windau en Kai Chang. De twee hebben een diploma behaald in computerwetenschappen aan de University of Southern California en samen al veel ervaring met robotica. Het bedrijf werd begin 2013 opgericht en waren naar verluidt op zoek naar geldschieters via de universiteit. Vanaf 4 september zal blijken of de geplande Kickstartercampagne een succes zal worden.

bron: GigaOM

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden