Laatste nieuws:

WENEN (OOSTENRIJK), 22 augustus 2013 10:46

Piloot van Weense quadkopter is smartphone (video)

Een team van de Technische Universiteit in Wenen, heeft een autonome quadkopter ontwikkeld. Deze mini-helikopters met vier wieken worden steeds meer gebruikt door onderzoekers en voor allerlei praktische doeleinden. De quadkopters uit Wenen doen het echter zonder menselijke besturing. De piloot is een smartphone.

'
1/1

Het team uit Wenen bouwde de quadkopter naar verluidt met materialen die samen minder dan duizend euro kostten. De autonome helikopter gebruikt de camera van een smartphone voor visuele input. Een speciaal hiervoor ontwikkelde smartphone app zorgt voor de navigatie en besturing. De draaisnelheid van de rotors kan aangepast worden door een microcrontroller voor een optimale vliegstabiliteit.

Kijk uit je doppen

Het proefmodel wat ontwikkeld is in Wenen vliegt geheel op visuele informatie en vertrouwt voor de vlucht niet op GPS-coördinaten. De quadkopter is specifiek gebouwd voor gebruik in gebouwen. Het slimme vliegtuigje is in staat om hier zelf een virtuele kaart te genereren van de omgeving en eigenhandig te navigeren.

Een woordvoerder van TU Wenen: "Om het navigatievermogen van de quadkopter te testen, bevestigde het team visuele codes op de vloer, vergelijkbaar met QR-codes. Al zwevend boven deze codes kan de quadkopter deze herkennen, informatie vergaren en een kaart van de omgeving maken. Als de virtuele kaart van de vloercodes eenmaal gemaakt is, kan het naar een specifieke locatie gaan, of nieuwe gebieden onderzoeken die nog niet op de kaart staan."

Buiten

Hoewel deze versie van de autonome quadkopter erg geschikt is voor hulpverlening binnen gebouwen, kan een variatie op dit ontwerp in theorie ook geschikt gemaakt worden voor buiten-omgevingen. Zo kunnen bijvoorbeeld wilde dieren of bossen in de gaten worden gehouden.

 

bron: Eurekalert

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden