Laatste nieuws:

DENVER, COLORADO (VS), 19 augustus 2013 14:42

Tiener bouwt 3D-geprinte robotarm van 400 dollar (video)

Easton LaChapelle uit de Amerikaanse staat Colorado is nog maar 17 jaar jong. Toch stond de jonge ingenieur onlangs op TedxMileHigh in Denver om zijn robotarm te demonstreren.

'
1/1

LaChapelle zegt dat hij het idee kreeg toen hij 14 jaar oud was. Hij zocht vervolgens op internet naar informatie op engineering- en programmeergebied. Toen de kosten voor productie van een full-size prototype te groot bleken, viel de slimme tiener terug op 3D-printing.

De tiener bouwde de robotarm tot aan de schouder. Het is een erg sterke arm volgens LaChapelle: "Het ding kan ballen naar je toe gooien, je hand schudden en praktisch alles wat een mens ook kan, als je het maar goed programmeert."

Mensen helpen

LaChapelle en zijn robotarm deden mee aan de Colorado Science and Engineering Fair, waar hij een 7-jarig meisje ontmoette die een armprothese droeg van 80.000 dollar. LaChapelle besloot daarom zijn arm in te zetten om mensen te helpen.

Besturing

Veel bestaande besturingen voor robotarmen vereisen dure chirurgische ingrepen, waarbij sensoren in de ruggengraat worden geïmplanteerd. LaChapelle wilde een externe besturing bouwen die makkelijk aan- en uitgetrokken kon worden. De arm van LaChapelle wordt bestuurd met behulp van een eeg-hoofdband die draadloos via Bluetooth communiceert met de arm.

3D-printing

Volgens LaChapelle was 3D-printing essentieel voor het maken van zelf ontworpen tandwielen en prototypes, maar stelde dit hem ook in staat om een arm te bouwen met een relatief organisch uiterlijk. LaChapelle gebruikte acetondamp op de 3D-geprinte hand om het een strakke glanzende afwerking te geven.

NASA

Het werk van de tiener bezorgde hem een baan bij NASA, waar hij aan het Robonauts project mag werken. Momenteel is hij ook druk bezig om een stel robotbenen te bouwen voor een klasgenoot die niet kan lopen.

 

bron: YouTube

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden