Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 15 augustus 2013 10:58

Zonneauto Stella mag de weg op

De gezinsauto op zonne-energie van de Technische Universiteit Eindhoven heeft officiële toestemming gekregen om de openbare weg op te mogen.

Zonneauto Stella mag de weg op.'
Zonneauto Stella mag de weg op.
1/1

De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) heeft de studenten, die de auto hebben gemaakt, dat laten weten. Ondanks deze toestemming zal de auto, die de studenten liefkozend Stella hebben genoemd, voorlopig niet op de Nederlandse wegen te zien zijn.

Volgende week vertrekt het studententeam met de auto naar Australië om daar in oktober mee te doen aan de World Solar Challenge, een race over 3000 kilometer. Teams van de universiteiten in Delft en Twente doen ook mee aan deze race. Deze laatste twee doen mee met een raceauto, bij het Eindhovense team ligt de nadruk op een praktische en gebruiksvriendelijke auto.

De World Solar Challenge wordt om het jaar gehouden. Eindhoven doet dit jaar voor het eerst mee. Delft won in het verleden al vier keer, vorige keer werd het team tweede. Twente haalde nog nooit een podiumplek. De vorige keer werden ze vijfde.

bron: Automobiel Management

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

30 augustus 2022 -
Technishow + Esef
4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden