Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 3 juli 2013 11:34

Festo Robotino’s op WK Robocup

Vorige week vond de Robocup plaats in Eindhoven. Gedurende vijf dagen namen autonome reddingrobots, zorgrobots, dansrobots en voetbalrobots het tegen elkaar op. Een apart onderdeel van de WK Robocup was de Festo Logistic League, hiervoor heeft Festo onder andere Robotino’s beschikbaar gesteld.

De Festo Robotino. Door een team helemaal zelf uit te breiden met eigen software en hardware. (zie volgende foto voor de opstelling op Robocup 2013)'
De Festo Robotino. Door een team helemaal zelf uit te breiden met eigen software en hardware. (zie volgende foto voor de opstelling op Robocup 2013)
Rechts
1/2

Na vijf dagen Rococup zijn de menselijke organisatoren en deelnemers toe aan rust; dit in tegenstelling tot de robots die na deze intensieve dagen (meestal) nog zo fit als het eerste uur zijn. Eén van de vele voordelen van robots.

Festo Logistics League

Een onderdeel van het WK RoboCup 2013 was de Festo Logistic League waarvoor Festo de apparatuur sponsorde. Hierbij zijn Festo Robotino's ingezet. Een Robotino is te beschouwen als een mobiel mechatronisch leersysteem voor automatiseringstechnologie, dat speciaal is ontwikkeld voor educatie (havo/vwo, mbo, hbo en meer). De specifieke eigenschappen, waaronder de bewegings- en programmeermogelijkheden, maken de Robotino's bijzonder geschikt voor het motiveren van jonge mensen om zich bezig te houden met robottechnologie.

Minifabriek

De deelnemers van de Festo Logistic League kregen de opdracht om één van de Robotino's langs virtuele bewerkingsstations te leiden om zo een halffabricaat te bewerken tot gereed eindproduct. Een minifabriekje dus.

Hierbij moesten zij het volledige logistieke proces zelf bedenken en op basis hiervan de robots programmeren. Hetzij met RobotinoView van Festo, hetzij met alternatieve programmeertalen zoals Java of C++. Tevens waren de deelnemers vrij om sensoren (of complete laptops) toe te voegen. Het belangrijkste wedstrijdelement lag in het vinden van intelligente oplossingen voor logistieke problemen, oriëntatie en nauwkeurige positionering.

bron: Festo

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden