Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 1 juli 2013 14:01

Robocup 2013 in beeld

Het robotvoetbalteam Tech United van TU Eindhoven is er op het WK RoboCup 2013 in Eindhoven niet in geslaagd de wereldtitel robotvoetbal te prolongeren. In een zinderende finale moesten de Eindhovense robots het na verlenging met 2-3 afleggen tegen het Chinese team ‘Water' uit Beijing.

Huishoudelijke opdrachten voor zorgrobots (foto's: Nathan Strik/Henk de Vries) '
Huishoudelijke opdrachten voor zorgrobots (foto's: Nathan Strik/Henk de Vries)
Rechts
1/19

Met een recordaantal van 40.000 bezoekers wist RoboCup 2013 zich te ontpoppen tot een enorm publieksevent. Vijf dagen lang was Eindhoven volledig in de ban van robots. Tijdens RoboCup 2013 streden 2500 deelnemers uit 40 landen met allerlei soorten voetbalrobots, zorgrobots, reddingsrobots en dansrobots om de wereldtitel in 15 verschillende competities. "Het was fantastisch om zo'n groot toernooi naar Eindhoven te krijgen en daarmee op zulke grote schaal techniek te kunnen promoten", aldus organisator René van de Molengraft.

Koningsklasse

In de zogeheten Middle Size League, ook wel de ‘koningsklasse' van het WK RoboCup genoemd vanwege het spectaculaire robotvoetbal, verdedigde Tech United de wereldtitel. Het Eindhovense team speelde een zeer sterk toernooi en wist zonder tegentreffer de finale te behalen. In de finale was het Chinese team ‘Water', dat twee jaar geleden de wereldtitel veroverde, te sterk.

Desondanks was Tech United onder de indruk van de volle tribunes. "Het is een geweldige eer om in Eindhoven voor bijna vijfduizend mensen een thuiswedstrijd te spelen. Robotvoetbal is echt een publieksport geworden", aldus Soetens.

De RoboCup moet de ontwikkeling van robottechnologie ten behoeve van onze vergrijzende samenleving aanjagen. RoboCup heeft daarvoor een doel geformuleerd: in 2050 moet een team van voetbalrobots de menselijke wereldkampioen voetbal kunnen verslaan. Doordat de deelnemende onderzoekers na de toernooien telkens alle nieuwe kennis met elkaar delen, gaat de technologie snel vooruit.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden