Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 1 juli 2013 11:00

China verslaat Nederland in Robocup-finale (video)

De voetbalrobots van het Chinese team Water hebben het Nederlands Tech United in de verlenging van een spannende finale verslagen met 3-2. Zij zijn daardoor de nieuwe wereldkampioen. Het was de enige nederlaag van Tech United in het hele toernooi.

'
1/1

Met sterspelers als Van der Tandwiel en Zessi en een sterk keepende Van Sleutelen moesten de Nederlandse robots toch hun meerdere erkennen in de razendsnelle Chinezen.

Het eerste Chinese doelpunt viel al na 10 seconden; dat was direct de eerste tegentreffer in het hele toernooi voor Tech United. Na twee helften stond de score op 2-2, zodat moest worden verlengd.

In de verlenging miste Tech United nipt vanuit een vrije trap en scoorde Water het winnende doelpunt. De finale was de apotheose van vijf dagen robotspektakel in Eindhoven. In diverse leagues werd gevoetbald, door watervlugge 'dobbelstenen', koddig dribbelende nao-robots en levensgrote humanoids.

Daarnaast waren er competities voor reddingsrobots, die kunnen worden ingezet bij calamiteiten, en hulprobots die een reeks huishoudelijke opdrachten moesten uitvoeren.

 

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden