Laatste nieuws:

ZWOLLE, 24 juni 2013 10:09

'Techniekroute app' moet jongeren interesseren voor techniek

Om jongeren tussen de 12 en 15 jaar te interesseren voor de techniek hebben studenten van Windesheim en Cibap de ‘Techniekroute' app ontwikkeld. Hiermee maken jongeren aan de hand van mini-games bij technische bedrijven uit de regio Zwolle kennis met de technieksector.

'
1/1

Door het spelen van de game maken jongeren op een speelse en educatieve manier kennis met de technische branche. Ze leren bedrijven uit de regio kennen en ontdekken welke kansen een technische opleiding biedt. Mede-ontwikkelaar Harm Jan, student Informatica bij Windesheim, vertelt: "In de app run je een fictief bedrijf. Je neemt mensen aan, geeft leiding en zorgt dat iedereen loon ontvangt. Daarnaast word je uitgedaagd om zoveel mogelijk te automatiseren. Maar pas op: geef je teveel uit, dan gaat je bedrijf failliet. Dat is te verhelpen door geld te verdienen met mini-games bij en over andere bedrijven uit de regio. Door deze laagdrempelige mini-games maken jongeren spelenderwijs kennis met het vak en de sector."

Bedrijven gezocht

De ‘Techniekroute app' is nu nog een pilot en wordt in het nieuwe schooljaar verder ontwikkeld. Het is de bedoeling dat de app een echte route wordt langs diverse bedrijven uit de regio Zwolle en hiervoor worden bedrijven gezocht. Marijn Molema, lid van het lectoraat Area Development van Windesheim en vanuit die rol betrokken bij dit project: "We zijn op zoek naar ondernemers die hun deuren willen openen voor het jonge, digitale publiek en willen meehelpen om meer jongeren te interesseren voor de techniek sector. Op dit moment is Axxion Industries al aangehaakt en verwerkt in de app."

Reacties (1)

Mooi initiatief!

Jopie Bijl

25-06-2013 op 08:42

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden