LONDEN (ENGELAND), 20 juni 2013 11:23

Vliegende maaltijden in Londen dankzij quadkopters (video)

Het restaurant Yo! Sushi in Londen demonstreert op een heel slimme manier hoe licht de nieuwe rijstburgers zijn. Het eten komt namelijk letterlijk naar je tafel toe zweven, dankzij een mini-helikopter voorzien van een dienblad.

Yo! Sushi was al de eerste Britse sushi-keten die voedsel met behulp van een lopende band bij haar klanten bezorgde. Nu gaan ze echter een stapje verder door het eten door de lucht te laten vliegen.

De ‘iTray' (iDienblad) zoals de gadget genoemd wordt is een vliegend dienblad, speciaal gebouwd op basis van een op afstand bestuurbare quadkopter drone. Het apparaat wordt door de serveersters van Yo! Sushi bestuurd via een iPad, die middels wifi communiceert met de iTray. Het systeem draait momenteel op proef in de Soho-vestiging van Yo! Sushi, met als doel naar andere vestigingen van de keten uitgerold te worden.

iTray

De iTray is gemaakt van een licht koolstofvezelmateriaal en heeft vier propellors, wat het vliegtuigje snel en wendbaar maakt. Dankzij twee ingebouwde HD-camera's kan het personeel vanuit de keuken checken wanneer de rijstburger is bezorgd.

Yo! Burger

De rijstburger is ontwikkeld door chefkok Mike Lewis van het restaurant. Hij kwam op het idee tijdens het doen van onderzoek naar verschillende streekgerechten in Japan. In plaats van een hamburgerbroodje maakt de rijstburger gebruik van geroosterde Japanse rijstwafels. De Yo! Burger is beschikbaar met vijf verschillende vullingen: teriyaki kip, kimchi zalm, katsu garnaal, katsu tilapiavis en katsu tofu.

Elke Yo! Burger wordt geserveerd op een mooi Japans bento-dienblad en wordt gegarneerd met daikon salade, nori crackers en een soort miso ketchup. En met slechts 423 calorieën per maaltijd is het ook nog eens een zeer gezonde snelle hap.

Honger gekregen? Dan is een weekendje Londen wellicht een leuk idee. Wel een fototoestel meenemen om de vliegende dienbladen mee te kieken!

 

bron: Technonomy

Foto's:

Vliegende maaltijden in Londen dankzij quadkopters (video)

Een serveerster met één van de quadkopters die de vederlichte rijstburger aan je tafel bezorgen

© Aandrijvenenbesturen.nl