Laatste nieuws:

DELFT, 10 juni 2013 10:48

Al meer dan 15 000 inschrijvingen voor gratis online cursussen TU Delft

De inschrijving voor de eerste gratis MOOC’s (Massive Open Online Courses) van de TU Delft loopt uitstekend. Voor de twee eerste cursussen zijn nu al meer dan 15.000 aanmeldingen binnen; ‘Solar Energy’ zit al boven de 10.000, Introduction to Water Treatment heeft ruim 5.000 aanmeldingen. Beide MOOC’s beginnen op 16 september 2013. De inschrijving werd een maand geleden opengesteld en stijgt sindsdien gestaag.

'
1/1

Via de MOOC’s heeft iedereen, waar ook ter wereld, gratis online toegang tot de kennis van de TU Delft. Iedereen mag de cursussen volgen, zonder vooropleiding of ingangstoets. MOOC’s worden gegeven in een vaste periode van tien weken en met interactie-mogelijkheden tussen mede-cursisten. Deelnemers krijgen huiswerk en kunnen de cursus afsluiten met een certificaat van deelname. Het volledige materiaal van de vakken komt op het platform edX: naast video-opnames, zijn dat ook cursusmateriaal en proeftentamens.

Een van de redenen dat de TU Delft voor edX kiest, is dat het materiaal daar met een open licentie gepubliceerd kan worden. Daardoor kunnen ook anderen het materiaal gebruiken.

Introductie

Op 16 september 2013 starten Introduction to Water Treatment Engineering en Solar Energy. Introduction to Water Treatment is bedoeld als een introductie tot waterzuiveringstechnologie. De MOOC Solar Energy leert ondermeer hoe een compleet zonnecelsysteem is te ontwerpen.

Derde en vierde MOOC

Volgend jaar lanceert de TU Delft nog twee MOOC’s: Introduction to Aerospace Engineering en een MOOC op het terrein van Next Generation Infrastructures. Steeds meer gerenommeerde universiteiten publiceren cursussen als ‘Massive Open Online Course’ op edX of andere platforms. Online onderwijs biedt mogelijkheden om grote groepen te onderwijzen. De TU Delft vindt het belangrijk om daar nu al ervaring mee op te doen en het te onderzoeken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden