Laatste nieuws:

WORCESTER, MASSACHUSETTS (VS), 3 juni 2013 11:55

NASA start tweede 'Robot Challenge'

Deze week start NASA met de tweede Sample Return Robot Challenge. Robotbouwers van over de hele wereld strijden om de hoofdprijs van 1,5 miljoen dollar. Tijdens de wedstrijd moeten deelnemers een autonome robot laten zien die in staat is om geologische monsters te verzamelen op zeer divers terrein.

'
1/1

De uitdaging gaat op 5 juni van start en loopt tot en met 7 juni. Plaats des onheils is het Worcester Polytechnisch Instituut (WPI) in Worcester, Massachusetts. De wedstrijd is opgezet om nieuwe hardware te ontwikkelen en te testen voor toekomstige NASA-missies. Het doel is volgens NASA om innovatie in autonome onderzoeksrobots te stimuleren.

De NASA-wedstrijd

De wedstrijd bestaat uit twee niveau's. In het eerste niveau moet een robot zelfstandig bewegen van een startpunt en zoeken naar een monster wat geïdentificeerd is door een ingebouwde computer. Vervolgens moet het monster onbeschadigd naar het startpunt worden teruggebracht. Dit alles moet gebeuren binnen een tijdslimiet van 30 minuten.
Als teams slagen deze opdracht te voltooien, gaan ze door naar niveau twee. Daarbij moet een robot twee onbeschadigde monsters terugbrengen, inclusief het eerste monster, naar het startpunt. De tijdslimiet is hier twee uur.

Moeilijkheidsgraad

NASA deelt de monsters in als 'makkelijk', 'gemiddeld' en 'moeilijk', gebaseerd op vorm, grootte en uiterlijk. Teams krijgen meer punten voor het verzamelen van monsters met een hogere moeilijkheidsgraad. Prijzengeld varieert van 100.000 dollar tot 1,5 miljoen dollar.

Eerdere uitdaging

De eerste Sample Return Robot Challenge vond plaats in 2012. Toen keerde NASA geen prijzengeld uit, omdat geen van de robots dat jaar de opdrachten binnen de vastgestelde tijd wisten te volbrengen. Ook kwam er slechts één team door NASA's strenge robot inspecties.

bron: InformationWeek

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden