Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 27 mei 2013 10:59

HBO opleiding Projectmanagement voor technici driemaal geslaagd

Drie projectmanagers van Bruns uit Bergeijk slaagden onlangs voor de nieuwe opleiding 'Projectmanagement voor technici van Mikrocentrum. De HBO opleiding is opgezet in samenwerking met Hogeschool SDO. Met de nieuw geleerde vaardigheden en inzichten zijn de projectmanagers de toenemende technische en logistieke complexiteit van hun werkzaamheden weer helemaal de baas.

Ron den Biggelaar, Daniël Kerkhofs en Alwin Jannes (vlnr.) ontvangen de eerste certificaten voor de minor opleiding Projectmanagement van Mikrocentrum en Hogeschool SDO. (Foto: Mikrocentrum)'
Ron den Biggelaar, Daniël Kerkhofs en Alwin Jannes (vlnr.) ontvangen de eerste certificaten voor de minor opleiding Projectmanagement van Mikrocentrum en Hogeschool SDO. (Foto: Mikrocentrum)
1/1

Bruns BV verzorgt de technische realisatie van ‘ervaringen' in musea, science centers en bedrijven. Of het nu de technische modellen in Nemo in Amsterdam, of de interactieve elementen in het Rijksmuseum of Scheepvaartmuseum betreft, de kans is groot dat Bruns het heeft bedacht en gemaakt.

Inmiddels is het bedrijf ver voorbij de landsgrenzen gegroeid, en gaan hun bouwsels de hele wereld over. De groei in aantal projecten en toegepaste technologie vergt niet alleen nauwkeurige afstemming van vormgeving, mechanica, elektrotechniek en software. Ook de logistieke inspanningen liegen er niet om. De nieuwe opleiding Projectmanagement van Mikrocentrum in samenwerking met hogeschool SDO kwam dan ook op het juiste moment. In de loop van twaalf maanden werden leidinggevende vaardigheden en inzichten van drie projectmanagers naar een hoger plan getild.

Noodzaak

"Bruns groeit momenteel erg hard. Niet alleen zijn we in de laatste jaren een echt internationaal bedrijf geworden, ook halen we steeds meer technische disciplines in huis. Deze combinatie van specialistische kennis en een multidisciplinaire aanpak maakt ons bijzonder voor onze klanten. Maar het vergroot ook de druk op onze mensen", aldus Jan Burgmans, directeur van Bruns.

Gereedschappen en zelfreflectie

Hoewel het de drie net geslaagde projectmanagers aan technisch kennis niets ontbreekt en zij de klappen van de praktijkzweep maar al te goed kennen, hebben zij veel baat gehad bij de opleiding. "Het wordt steeds belangrijker ook de individuele competenties van teamleden goed in te zetten. Dit vergt een andere managementstijl die minder directief is en een beroep doet op het oplossend vermogen van de teamleden zelf", aldus Alwin Jannes.

HBO-niveau

De unieke leergang minor projectmanagement is opgezet als onderdeel van een doorlopende leerlijn naar HBO Bachelor. Daarmee worden toepassing op projectmanagement voor technici en het ontwikkelen van HBO-niveau verenigd. De studenten hebben door het aantonen van voldoende leerresultaten in een opgebouwd portfolio HBO-studiepunten behaald, welke zijn toegekend middels een certificaat. Daarmee kan direct worden verder gestudeerd naar HBO Bedrijfskunde.

bron: Mikrocentrum

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden