WOERDEN, 22 mei 2013 11:06

Gratis beeldbank voor beter imago techniek (video)

TechniekTalent.nu werkt aan ‘The new picture of technique’; een beeldbank om het imago van de techniek te verbeteren. De beeldbank, die steeds zal worden aangevuld, bestaat op dit moment uit ruim 900 foto’s

Het materiaal in de beeldbank is gratis te gebruiken door iedereen die artikelen schrijft over techniek, reportages of advertenties maakt of voorlichting geeft.

Hiervoor moet wel een account worden aangemaakt en wordt gewerkt met gratis ‘credits' die per 40 kunnen worden aangevraagd als de eerste 40 zijn opgebruikt. Hoeveel ‘credits' een foto kost is onder andere afhankelijk van de resolutie. De foto's zijn speciaal gemaakt om jongeren aan te spreken.

Achterhaald imago

"We zijn geschrokken van de achterhaalde foto's over techniek in de media deze week" aldus Jill Horstman, één van de jongeren die tezamen met André Kuipers een oproep doen om de beeldvorming rondom techniek te veranderen.

"Doodzonde, die achterhaalde foto's over techniek in de media deze week kloppen totaal niet meer met de werkelijkheid. Door deze verkeerde beeldvorming d enken veel mensen bij techniek aan blauwe overalls, vieze handen en kansloze vmbo'ers of mbo'ers."

Innovatie zonder viezigheid

Chris van Bokkum , directeur van TechniekTalent.nu licht toe: "De beelden van de meest innovatieve sector van Nederland worden op dit moment bepaald door mannen die met die eeuwige lasbril voor de ogen staan te lassen. Of die liggend in de olie aan een auto sleutelen. Terwijl je in de meeste moderne garages bij wijze van spreken in een w itte overall zou kunnen werken, die niet vies wordt. De wereld is veranderd en deze beelden kloppen al jaren niet meer."

 

bron: TechniekTalent.nu

Foto's:

Gratis beeldbank voor beter imago techniek (video)

© Aandrijvenenbesturen.nl