Laatste nieuws:

PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA (VS), 2 mei 2013 10:54

Prototype van exoskelet geeft drager mechanische spierballen (video)

Een engineering-team van de University of Pennsylvania heeft een prototype van een mechanische arm onthuld die gedragen kan worden als een exoskelet. Deze TitanArm is lichtgewicht, draadloos en kan een last van 23 kilo dragen.

'
1/1

Hoewel dit niet het eerste exoskelet is, zijn bestaande oplossingen vaak groot, duur, lastig aan te trekken en zit je tot overmaat van ramp vast aan een wirwar van kabels. De uitdaging van het team uit Pennsylvania was dan ook het maken van een goedkoop, gestroomlijnd ontwerp, wat bovendien zonder vaste kabels kan opereren.

Sensoren

De oplossing die de TitanArm biedt is een betaalbaar ergonomisch apparaat, bestuurd door de beweging van gebruikers. Deze beweging wordt geregistreerd door on-board sensoren. Dit kan een schat aan informatie opleveren over de bewegingen van de gebruiker. Deze informatie kan gebruikt worden door doctoren en patiënten om verbeteringen over lange tijd te kunnen volgen.

Betaalbaar

Doordat het apparaat niet duur is, kunnen ziekenhuizen meerdere TitanArms aanschaffen en zo een groot aantal patiënten van dienst zijn. De TitanArm kan zelfs thuis gebruikt worden voor fysiotherapie.

Meerdere toepassingen

Naast revalidatie zien de makers van TitanArm ook toepassingen bij fysiek intensieve beroepen, zoals reddingsmedewerkers. Elk jaar moeten duizenden werknemers zorgverlog opnemen vanwege blessures die veroorzaakt worden door te zwaar tillen. Met een exoskelet als deze kunnen werknemers potentieel gevaarlijke situaties vermijden.

Prijswinnaar

Een prototype van de TitanArm won eind april de tweede prijs in de 'Penn Engineering Senior Design Competition'. Wat de definitieve leverbaarheid en prijs zal zijn is op het moment van dit schrijven nog niet bekend. Surf naar de site van Titan Arm om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

 

bron: University of Pennsylvania

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden